Lille dreng bliver gynget på en sansegynge af sin mor

Sansegynge – Årets 9 bedste sansegynger til baby & børn 2024

Vores favoritter
KREA Sansegynge

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Nordic Play Rundgynge 100 cm

Perfekt til haven

Gå direkte til den her »

Bedste produkter
Lagerstatus
Bedste pris
KREA Sansegynge
KREA Sansegynge
Original price was: 599,95 kr..Current price is: 365,00 kr..
KREA Sansegynge inkl. ophængskrog
KREA Sansegynge inkl. ophængskrog
878,95 kr.
Nordic Play Rundgynge 100 cm
Nordic Play Rundgynge 100 cm
Original price was: 619,00 kr..Current price is: 369,00 kr..
Sansegynge/Edderkopgynge ø 100cm.
Sansegynge/Edderkopgynge ø 100cm.
Original price was: 699,00 kr..Current price is: 499,00 kr..

Indholdsfortegnelse

En sansegynge har mange anvendelsesmuligheder og kan både bruges til leg og afslapning. Samtidig kan den styrke dit barns motoriske evner og balancen samt udfordre barnets sanser.

Som lille spæd kan dit barn vugges blidt i søvn liggende på gyngen. Som større barn er det sjovt at lege på redegyngen samt udforske balance og tyngdekraft. Gyngens store overflade skaber mange muligheder for sjov og spas, hvor det kun er fantasien der sætter grænser.

 

Find den bedste sansegynge til baby i vores test guide

Det kan være vanskeligt at tage en beslutning om, hvilken sansegynge du skal vælge til dit barn – for der er rigtig mange at vælge i mellem på det danske marked. Derfor har vi lavet denne test, så du kan få et overblik over de mange varianter.

I denne sansegynge test har vi samlet en række af de bedste sansegynger på markedet. I testen giver vi dig:

  • Et overskueligt overblik over de bedste sansegynger på markedet samt en beskrivelse af hvert enkelt produkt.
  • En guide til at finde den bedste sansegynge til dit barn

Testvinder og vores anbefaling

Sansegynge bedst i test: Krea Sansegynge

Krea sansegynge - Bedst i test
KREA® Madras til Sansegynge (70 cm)
KREA® Madras til Sansegynge (70 cm)
169,95 kr.
KREA® Madras til Sansegynge (100 cm)
KREA® Madras til Sansegynge (100 cm)
199,95 kr.
Black Swing, D70 Cm
Black Swing, D70 Cm
225,00 kr.
KREA sanse gynge
KREA sanse gynge
289,00 kr.
KREA Sansegynge
KREA Sansegynge
Original price was: 599,95 kr..Current price is: 365,00 kr..
Krea - Sansegynge - 100 Cm - Sort
Krea - Sansegynge - 100 Cm - Sort
479,95 kr.

Gyngen fra Krea er meget populær, da den kommer i en super lækker kvalitet. Med en stor sansegynge som den fra Krea er der lagt op til mange timers leg, hvor dit barn kan styrke sine motoriske færdigheder.

Krea Sansegynge er ikke lavet som et net med huller, hvor barnets hænder og fødder kan falde igennem, ligesom mange andre sansegynger. Det gør gyngen behagelig at ligge på uden det er nødvendigt med en dyne eller et tæppe.

 

Både en indendørs og udendørs gynge

Gyngen fra Krea kan både bruges indendørs og udendørs. Dog anbefales gyngen ikke at hænge ude i regnvejr samt hen over vinteren, da det forringer produktets levetid. Krea Sansegynge er derfor oplagt at have hængende indendørs eller eventuelt under et halvtag.

 

Letvægtsmaterialer

Krea Sansegynge er fremstillet i letvægtsmaterialer, der er med til at give gyngen dens lækre design og funktionalitet. Gyngen har en blød skumkant, der er stødabsorberende og som giver en høj sikkerhed for barnet.

Grundet de lette materialer kan man sagtens sætte gyngen op og tage den ned igen efter behov og uden for meget besvær. Det er rart at kunne stille gyngen væk, hvis man har den hængende indendørs, da den fylder meget. Samtidig er det meget fordelagtigt med den lette vægt, hvis den bruges udendørs, hvor du bør tage den ned efter brug.

Gyngen ophænges i to solide reb, der kan holde op til 100 kg.

Perfekt til haven

Nordic Play Rundgynge

Nordic Play Rundgynge
Nordic Play Rundgynge 100 cm
Nordic Play Rundgynge 100 cm
Original price was: 619,00 kr..Current price is: 369,00 kr..

Denne Nordic Play rundgynge er udformet som en klassisk sansegynge med net som overflade, så den egner sig til at være udendørs. En gynge som denne kaldes populært også for netgynge, redegynge eller edderkoppegynge.

 

Kan bruges af flere børn samtidig

Gynges anbefalede alder er fra 2 til 10 år, og der er derfor til mange års leg i gyngen. Samtidig er der plads til to børn ad gange på redegyngen, så søskende kan gynge sammen eller dit barn kan gynge med en legekammerat.

 

Perfekt til haven

Nordic Play Rundgynge er med sine slidstærke materialer – der blandt andet består af en metalring med skumkant og et net – egnet til udendørsbrug. Du kan med fordel hænge gyngen op i et stort, flot træ i haven, så dit barn kan ligge og kigge på trætoppene. Du kan også sagtens hænge gyngen op i et gyngestativ. Ofte kan man købe en sansegynge med stativ i én samlet pakke, hvis man ikke allerede har et stativ derhjemme.

 

CE-godkendt sansegynge

Nordic Play Sansegynge er CE-mærket. Det betyder, at netgyngen lever op til nogle af EU fastsatte krav og bestemmelser omkring sikkerhedsmæssigsikkerhed. Som for kan du derfor være tryg ved at lade dit barn bruge gyngen.

Edderkoppegynge

Edderkoppegynge
Sansegynge/Edderkopgynge ø 100cm.
Sansegynge/Edderkopgynge ø 100cm.
Original price was: 699,00 kr..Current price is: 499,00 kr..

En sansegynge kaldes også for en edderkoppegynge, hvis dens overflade består af et net, der ligner et spindelvæv.

 

God til børn i alle aldre

Denne Edderkoppegynge er perfekt til mange timers leg og sjov for børn i alle aldre. For de helt små er den god som et sanseværktøj, hvor barnets motoriske evner bliver udfordret. Til de større børn kan gyngen med fordel bruges som et afslapningsmøbel, hvor barnet kan læse historier eller tage en time-out.

 

En gynge til både indendørs- og udendørsbrug

Edderkoppegyngen kan både bruges inde og ude, men er primært beregnet som indendørs sansegynge. Dog forkortes gyngens levetid ved udendørsbrug grundet det hårde vejr vi har herhjemme. Du kan med fordel tage gyngen indenfor i de kolde måneder, så den beskyttes i de kolde vintermåneder.

 

Fremstillet i gode materialer

Edderkoppegyngen er fremstillet i gode materialer med en høj holdbarhed samt en stabil sidering. De gode materialer gavner den høje belastningsevne på 150 kg, som gyngen kan holde til. Du skal derfor ikke være nervøs, hvis flere børn opholder sig på gyngen samtidig.  

BERG Playbase Sansegynge

BERG Playbase Sansegynge
BERG Playbase Sansegynge
BERG Playbase Sansegynge
549,00 kr.
Berg Playbase TL Large Legestativ med Babygynge og Sansegynge
Berg Playbase TL Large Legestativ med Babygynge og Sansegynge
13.649,00 kr.

BERG Playbase Sansegynge er en gynge i lækre materialer og fedt design. Sansegyngen kan med fordel bruges sammen med dit barn som en afslappende oase, hvor I sammen kan læse en bog, mens I nyder naturen. Dit barn kan også udfordre motorik og balance på gyngen eller finde på lege med sine venner.

 

BERG Playbase Gyngestativ

BERG Playbase sansegynge er velegnet til deres eget gyngestativ af samme navn, men kan selvfølgelig også bruges på andre gyngestativer. Med tilkøb af gyngestativet får du et særdeles holdbart stativ, der er fremstillet i rustfrit stål og som kan holde i flere år. Gyngestativets design bærer præg af et moderne og minimalistisk design, som kan tilpasses den enkelte familie. Du kan blandt andet købe en klatrevæg, tallerkengynge eller gymnastikringe alt efter, hvad dine børn finder interessant.

Den Originale Sansegynge – Indendørs

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Med Den Originale Sansegynge får du en danskproduceret gynge, hvor sikkerhed og kvalitet spiller en helt central rolle.

 

Både indendørs og udendørs

Denne gynge er velegnet til indendørs brug, da der er sat forlængerstykker på snorene, højden kan tilpasses den almene loftshøjde i et hjem. Men du kan sagtens bruge gyngen udenfor, hvis du fjerner forlængerne.

 

Sansegynger til små og store

En gynge som Den Originale Sansegynge kan både bruges af små og større børn, hvor den kan skabe mange timers sjov og kreativitet. Du kan med fordel hænge gyngen lavt, hvis du har et mindre barn, da det giver barnet mulighed for selv at kravle ind og ud af den. Hvis barnet er større, kan det være en fordel at tilpasse højden til de lidt vildere lege, så sansegyngen ikke risikere at ramme jorden.

Snorenes længde kan tilpasses fra 130 til 240 cm og den er derfor tilpasset den typiske loftshøjde i et hjem.

 

Tilkøb af lækre produkter

Med til Den Originale Sansegynge kan du købe en del udstyr, der gør legen sjovere – især for de større børn. Du kan blandt andet tilkøbe et telt, der kan fungere som tipi eller hule. Du har også mulighed for at købe en blød hynde, der gør det mere komfortabelt at sidde på gyngen og endelig kan du også få en kant til sansegyngen, der givet barnet et trygt sted at slappe af.

Den Originale Sansegynge har en maksimal belastning på 200 kg og kan sagtens bruges af mere end én ad gangen.

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Original Sansegynge – Udendørs

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Den Originale Sansegynge til udendørsbrug er en gynge i god kvalitet, der kan bruges af flere børn på én gang. Gyngen kan holde til 200 kg, og dit barn kan derfor sagtens have en legekammerat med på en gyngetur.

 

Forskel på de to varianter af Den Originale Sansegynge

I bund og grund er denne sansegynge til udendørsbrug helt magen til den indendørs, der er en produktbeskrivelse af ovenfor. Forskellen ligger i, at der til den indendørs model følger et forlængerstykke, så gyngen kan tilpasses loftshøjden i hjemmet. Det er ikke nødvendigt på udendørsmodellen.

 

En sansegynge til udendørsbrug

En Original Sansegynge er det perfekte legeredskab for børn i alle aldre. Dit barn kan med fordel slappe af på gyngen hen over hele sommeren, hvor den helt sikkert vil være et kæmpe hit i haven. Gyngen kan desuden sagtens holde til det danske vejr, og den kan derfor hænge ude hele året. Så selv når dit barn vil ud at lege i efterårs- eller vintervejret kan redegyngen være en del af legen.

 

Et danskproduceret produkt

Mange forbrugere ser det som en fordel, når et produkt er danskproduceret. Den Originale Sansegynge til udendørsbrug er danskproduceret, hvilket betyder at produktet lever op til nogle givne standarder. Samtidig støtter man danske iværksættere og producenter, når man køber denne gynge.

Gyngen kan justeres i højden, så den kan tilpasses højden på legestativet eller træet i haven. Snorenes kan justeres mellem 130-170 cm.

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Hörby Bruk Sansegynge

Hörby Bruk Sansegynge
Produktet er desværre udsolgt lige nu

Med denne sansegynge får du en blå kvalitetsgynge. Gyngen kommer med en behagelig liggedel for barnet og kan bruges ude som inde.

 

TÜV-godkendt sansegynge

Hörby Bruk Sansegynge er TÜV-godkendt. Det betyder at den lever op til nogle tyske krav indenfor sikkerhed og kvalitet. TÜV-godkendelse er ikke et gældende certifikat i Danmark, men giver en indikation af produktets kvalitetsmæssige stand. Samtidig er Hörby Bruk i løbet af de sidste 20 år blevet ISO-certificeret indenfor 9001 og 14001, der er kvalitets- og miljøcertificeringer. Det vil sige, at de lever op til en række standarder for, hvordan produkter må fremstilles. Disse standarder er gældende i Danmark.

 

Virksomheden bag sansegyngen

Hörby Bruk er en svensk virksomhed, der blandt andet producerer legeredskaber til private hjem. Virksomheden har eksisteret i mere end 100 år og er førende indenfor legeredskaber i Norden. Deres lange eksistens gør, at du måske kender nogle af deres produkter, der er ret populære.

 

Vandafvisende materiale

Hörby Bruk Sansegynge består af et vandafvisende materiale på overfladen. Du kan derfor sagtens lade gyngen hænge ude, selvom vejret viser sig fra sin våde side.

Gyngen er fremstillet til at skulle hænge på et legestativ på mellem 1,9 til 2,5 meter i højden.

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Bino Toys Rundgynge

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Bino Toys Sansegynge er fremstillet i sort med et orange net på overfladen. Den kan både hænges i hjemmet, men kan selvfølgelig også bruges udendørs, hvor den med fordel kan hænges i et træ eller på et gyngestativ.

 

En mindre gynge

Med Bino Toys Rundgynge får du en gynge på 60 cm i diameter. Den er derfor mindre end mange andre lignende gynger, der ofte måler ca. 1 meter i diameter. Størrelsen gør den perfekt som sansegynge til en baby eller et mindre barn. Du kan med fordel vælge en Bino Toys Rundgynge, hvis pladsen i hjemmet er træng eller hvis gyngen skal hænge i en mindre have.

 

Legetøj i god kvalitet

Bino Toys producerer forskelligartet legetøj til babyer og børn i god kvalitet. Deres produkter fremstilles med naturlige materialer, med vandbaserede farver og uden tilsætningsstoffer. Der er med andre ord tænkt over de kvalitetsmæssige forhold i sansegyngen.

Grundet Bino Toys Sansegynges omkreds på 60 cm og den maksimale belastning på 100 kg. er der kun plads til 1 barn ad gangen på gyngen.

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Sansegynge til institutioner og private

Produktet er desværre udsolgt lige nu

For at en sansegynge skal kunne tages i brug af institutioner, skal gyngen være godkendt og leve op til en række standarder. Den Originale Sansegynge til Institutioner er godkendt til formålet af Teknologisk Institut. Du kan derfor være sikker på, at sikkerheden er i top, når du køber denne model. På den måde kan det være en fordel at vælge en gynge som denne, hvis sikkerheden spiller en særlig vigtig rolle for dig.

 

Den høje sikkerhed kommer med en pris

For de flestes vedkommende har prisen en betydning, når de skal finde den rette sansegynge. Den Originale Sansegynge til Institutioner er klart den dyreste i testen, hvilket selvfølgelig hænger sammen med, at den skal kunne holde til mange timers daglig brug og slid.

 

En særlig robust gynge

Gyngen er på størrelse med de fleste andre modeller, men udmærker sig ved at have en maksimal belastning på 500 kg. Du skal derfor ikke være nervøs, når der sidder flere børn på gyngen ad gangen. Den høje belastningsevne vidner desuden om en robust gynge i en høj kvalitet.

 

Opsættes i ét punkt

Snorene på denne gyngen samles i ét punkt, som sidder fast i loftet eller på gyngestativet. Det betyder, at der er en karrusel-funktion i redegyngen, hvor barnet kan gynge frem og tilbage, men også snurre rundt og fra side til side. På den måde har barnet mulighed for at udfordre sin balance og koordination og mindst afprøve sine grænser af.  

Selvom gyngen selvfølgelig er godkendt til institutionsbrug, kan den sagtens bruges i det private hjem. Netgyngen giver med sin holdbare materialer anledning til mange timers sjov og leg.

Produktet er desværre udsolgt lige nu

Guide til at finde den bedste sansegynge til dit barn

I denne guide vil vi komme ind på, hvorfor du skal anskaffe dig en sansegynge og hvilke fordele sådan en gynge har. Vi vil også gøre dig klogere på de kriterier, der kan have betydning for, hvilken sansegynge du bør vælge. Med denne guide kan du finde den redegynge der passer til dit barn.

 

Hvorfor anskaffe sig en sansegynge?

En sansegynge er det perfekte sted for dit barn at lege og slippe fantasien løs. Den kan også bruges til afslapning, når dit barn vil koble af med en bog eller lignende. Med denne smarte netgynge er der ingen begrænsninger.

Denne slags gynge har en større overflade end andre gynger har. Derfor er der ofte plads til flere børn på gyngen samtidig. Barnet har også mulighed for at lægge sig på gyngen og slappe af. Dog er den store overflade på gyngen ikke den eneste grund til, hvorfor den er en god investering. En sansegynge kan styrke barnets sanser og motoriske færdigheder – heraf navnet på gyngen. Du kan læse mere om de motoriske fordele ved en sansegynge nedenfor.

 

Fordele ved en sansegynge

En sansegynge kan bidrage med mange gode ting for dit barn. Først og fremmest kan gyngen styrke dit barns koordinationsevne og bevægelser. Det er i det hele taget barnets grovmotoriske evner, der afprøves og forbedres ved brug af en sansegynge, da hele barnets krop aktiveres. Slyngevuggen kan også stimulere dit barn, hvis rastløsheden er stor.

Det siges at balanceevnen og de motoriske evner har betydning for barnets indlærings- og koncentrationsevne, da barnets fantasi og selvstændige tankegang udfoldes. Det er især vigtigt de første år af dit barns liv. Her lærer og afspejler barnet sig i de voksne. Gode indlærings- og koncentrationsevner er ikke blot til gavn når barnet er lille, men er faktisk til gavn hele barndommen og faktisk også i voksenlivet.

 

Sansegynge til børn i alle aldre

Sansegynge til babyer er meget anvendt, fordi barnet kan ligge på gynge og suge en masse indtryk til sig. Når barnet bliver lidt større, kan netgyngen kunne hjælpe, udfordre og udvikle de motoriske færdigheder. Til de store børn bruges gyngen ofte til leg, sjov og spas.

 

Find en sansegynge, der opfylder jeres behov

Der er stor forskel på sansegynger – både i forhold til størrelse, materialevalg, pris mm. En sansegynge er derfor ikke bare en sansegynge. Derfor er det også relevant at dykke ned i, hvad der er vigtigt for dig og dit barn, når I skal finde den rette gynge.

Vi har udvalgt en række kriterier, der kan have betydning for dit valg af sansegynge.

 

Indendørs sansegynge

En indendørs sansegynge har den store fordel, at den kan bruges ligegyldigt vejret. Ulempen ved en gynge til indendørsbrug er, at den fylder meget i hjemmet og at den kræver en vis plads, så der er plads til at kunne gynge frem og tilbage. Hvis pladsen er træng i hjemmet er det imidlertid også en mulighed at sætte sansegyngen op, når dit barn gerne vil gynge, hvorefter den kan fjernes igen, når barnet er færdigt med at bruge den.

En indendørs sansegynge er nemmest at hænge op ved hjælp af en krog i loftet – enten en eksisterende en eller ved at sætte en ny ophængskrog i loftet. Ofte medfølger der ikke en krog til gyngen, og du skal derfor selv anskaffe dig en krog, der passer til og som kan holde til den. Du kan også hænge gyngen op i en tagbjælke, hvis det er muligt i dit hjem, og ellers kan du bruge et sansegynge ophæng.

Disse indendørs gynger er fremstillet med snore, der passer til den almindelige loftshøjde i et hjem, så du blot kan tilpasse højden efter dit hjem. Hvis du påtænker at bruge en udendørs sansegynge indenfor, skal du være opmærksom på, om snorene er lange nok til det, da mange lege- og gyngestativer er lavere end loftshøjden i hjemmet.  

En indendørs sansegynger egner sig umiddelbart ikke til udendørsbrug grundet det ekstra slid der sker, når et produkt udsættes for vind og vejr. Derfor skal du overveje, om gyngen lejlighedsvis skal bruges udenfor, da det har betydning for, hvilken model du bør kigge efter.

 

Udendørs sansegynge

Du kan også vælge en udendørs sansegynge, hvor materialerne er mere holdbare og slidstærke overfor det danske vejr. Den store fordel ved en udendørs model er, at den ikke fylder indenfor. Derfor tager den ikke noget af den ofte værdifulde plads i hjemmet.

Med en udendørs sansegynge får dit barn et stykke udelegetøj, der er ”eksklusivt”, fordi det kun kan bruges, når barnet er ude i haven. Det kan gøre det nemmere at skubbe barnet væk fra sin tablet eller computer og ud i den frie natur. Samtidig giver det bedre mulighed for, at I kan nyde sommeren udendørs, når barnet har noget at give sig til ude i haven.

Ulempen er, at du skal anskaffe dig et stativ til sansegyngen, der koster penge. Samtidig ligger der en ulempe i, at det er sjovest at være ude i det fri, når vejret er godt. Der vil derfor være perioder – primært hen over vinteren – hvor en gynge ikke vil blive brugt så meget.

Om I bør vælge en indendørs eller udendørs model, afhænger i høj grad af jeres boligsituation og mulighed for adgang til have. Ofte giver det måske sig selv, men hvis du er i tvivl, kan det være en fordel at vælge en redegynge, der både kan bruges inden- og udendørs.  

 

Materialevalg og design

Sansegynger fås i forskellige materialer og i vidt forskellige designs. Nogle fremstår med et net, hvor barnet opholder sig. Disse gynger kaldes ofte også for edderkoppegynger, fordi nettet ligner et spindelvæv. Disse gynger kan imidlertid godt være mere ukomfortable at sidde og ligge på sammenlignet med sansegynger der er fremstillet i nylon.

Der er ikke noget design, der er bedre end andet, når du skal vælge en sansegynge. Det afhænger helt og holdent af dine præferencer samt om redegyngen skal hænge inde eller ude, da nogle materialer er bedre egnet til det ene eller andet.   

 

Pris og gode sansegynge tilbud

Sansegynger fås i alle prisklasser. Derfor kan det være svært at vurdere, hvor mange penge du skal smide efter en gynge for at få en fornuftig en af slagsen. Vores tommelfingerregel er, at det er bedst at finde en model, der har de rette funktioner og kvaliteter, så du ikke går på kompromis med dit og dit barns behov. Først herefter bør du se på prisen.  

 

Et godt sansegynge tilbud kan spare dig for mange penge

Ofte kan du være heldig at finde et godt sansegynge tilbud på Black Friday eller i starten af året til januarudsalg. Her har mange webshops nogle meget skarpe priser på deres babyudstyr og legetøj. Det kan især være en fordel at afvente et godt sansegynge tilbud, hvis du ikke skal bruge gyngen med det samme, men godt kan vente til den helt rette pris kommer.

 

Sikkerhed

Mange forældre går højt op i sikkerheden, når det kommer til produkter til deres børn. Alle sansegynger i denne test er sikre at bruge og gynge på. Du kan derfor med ro i maven vælge en af disse gynger, hvis du vil være sikker på at købe et produkt med sikkerheden i top.

Dog er det vigtigt at understrege, at du altid skal holde øje med dit barn, når barnet gynger på en netgynge. Samtidig bør du være opmærksom på producentens anvisning for den anbefalede aldersgrænse.

 

Størrelsen på din sansegynge

Sansegynger fås i forskellige størrelser. Hvis du køber en mindre sansegynge, skal du især være opmærksom på belastningsevnen samt det faktum, at der kun er plads til et barn ad gangen. Det kan give udfordringer, hvis du har flere børn, der gerne vil gynge samtidig. Dog kan det være smart med en mindre gynge, hvis pladsen er træng eller dit barn er lille. 

 

Belastningsevne

Belastningsevnen består i, hvor meget vægt gyngen kan holde til. Den maksimale belastning kan variere fra de forskellige sansegynger – fra 100 til 500 kg. De fleste redegynger af denne art har dog en belastningsevne på mellem 100 og 200 kg. En høj belastningsevne er udtryk for, at gyngens kvalitet er i orden og at produktet kan holde til lidt af hvert.

De fleste sansegynger har en omkreds på ca. 1 meter. Det er nok plads til, at der kan sidde to børn og gynge samtidig. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på den maksimale vægt, som produktet kan holde til. Med en sansegynge med høj belastningsevne kan du som voksen endda gynge sammen med dit barn. I kan også ligge sammen, mens du læser en historie fra dit barns yndlingsbog.

 

Sansegynge egnet til institutioner

Der er nogle helt særlige krav, der skal være opfyldt før en sansegynge kan bruges i en institution. Det kræver nogle særlige godkendelser, da man skal være sikker på, at sikkerheden er i top. I Danmark er det Teknologisk Institut der godkender sådanne ting. Hvis du køber en, der er godkendt til brug i en institution, er du sikker på at købe en netgynge hvor sikkerheden er i fokus. Dog skal du ofte også betale væsentligt mere for produktet.

 

Tilbehør til din sansegynge

Du kan ofte købe tilbehør til din sansegynge, der kan forlænge legen for dit barn. Et produkt, der kan være praktisk at tilkøbe af en pude til sansegyngen, så dit barn kan sidde komfortabelt. Det er især godt til de mindre børn, hvis overfladen er lavet som et net, hvor barnets arme og ben kan falde igennem.

Det er også muligt at tilkøbe en kant til redegyngen, der er meget gavnlig til det mindre barn. Med en sansegynge med sider kan gyngen bruges som en kravlegård og skabe tryghed omkring barnet. Det større barn kan bruge kanten som et legeredskab eller forhindring man skal bevæge sig henover – det er kun fantasien der sætter grænser.

Man kan også købe et telt til sansegyngen, der fungerer som en tipi. Med et telt kan dit barn lave den helt perfekte hule. Nogle telte fås endda med UV-beskyttelse, som er særlig gavnligt, hvis det skal bruges udendørs.  

 

Hvordan sætter man en sansegynge op?

Det er forskelligt fra gynge til gynge, hvordan man sætter dem op. Hvis du vil have nogle generelle tips og ideer til hvordan man samler og sætter en sansegynge med net op, kan du med fordel tjekke følgende video ud:

Afrunding

I denne artikel er vi kommet med forskellige bud på den bedste sansegynge, så du kan finde en model, der passer til dig og dit barn. I guiden har vi givet dig en række begrundelser for, hvorfor du bør anskaffe dig en sansegynge til dit barn. Desuden giver vi i vores guide forskellige bud på, hvad der vigtigt at have for øje inden du beslutter, hvilken sansegynge du bør vælge.

Som en ekstra lille bonus, kan du her se den fantastiske effekt, en sansegynge kan have på en baby:

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Når du skal vælge en sansegynge til dit barn, er der flere faktorer at tage i betragtning for at sikre, at den passer til barnets behov og interesser. Overvej først barnets alder, størrelse og vægt, da forskellige redegynger har varierende vægtgrænser og design. Vælg en gynge med justerbar højde og styrke, så den kan vokse med barnet.

Tag hensyn til barnets præferencer og interesser ved at vælge en gynge med stimulerende farver, materialer og funktioner, der appellerer til deres sanser. Overvej også det rum, hvor gyngen skal placeres, og vælg en model, der passer ind i omgivelserne og er nem at installere og opbevare.

Sikkerhed er vigtig, så sørg for, at gyngen er fremstillet af holdbare og sikre materialer og overholder gældende sikkerhedsstandarder. Undersøg om produktanmeldelser og anbefalinger fra andre forældre, før du træffer en beslutning.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne