Flaskevarmer - Årets bedste flaskevarmere til baby

Flaskevarmer – Årets 14 bedste flaskevarmere til baby 2024

Vores favoritter
Philips-Premium-Avent-Fast-Flaskevarmer-SCF358-00

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Tommee-Tippee-Perfect-Prep

Bedste premium valg

Gå direkte til den her »

Tommee-Tippee-Easi-Warm-Elektrisk-Mad-Flaskevarmer

Super god til prisen

Gå direkte til den her »

Babymoov-NutriSmart

Flotteste design

Gå direkte til den her »

Bedste produkter

Indholdsfortegnelse

Når din lille guldklump er sulten, og det ikke er en mulighed at amme, er en flaskevarmer den hurtigste og nemmeste måde at få varmet modermælken eller modermælkserstatningen på. Mælken får den helt rigtige temperatur. Opvarmningen sker hurtigt. Og samtidig er det nemt om natten, når I er på farten, eller hvis baby skal passes af andre.

 

Praktisk, sikker og effektiv opvarmning af mælken

Der er flere måder at varme mælk eller vand til babyen på. Og oftest skal det helst gå hurtigt, fordi guldklumpen er utilfreds og sulten eller tørstig.

Der er den ”gamle” metode med varmt eller kogt vand i en beholder, som sutteflasken stilles i. Den er besværlig og tager tid.

Flasken kan også varmes direkte i mikrobølgeovnen, hvilket dog ikke er anbefalelsesværdigt, da eksperter mener, at det kan give hotspots – også kaldet varmelommer – altså områder hvor mælken er varmere og kan brænde babyen. Samt ødelægge nogle af næringsstofferne i mælken.

Og så er der flaskevarmeren, der automatisk varmer flasken til den ønskede temperatur – nemt og hurtigt.

 

Find den bedste flaskevarmer til dine behov

Som du kan se i denne test guide, findes der mange forskellige flaskevarmere. I vores test guide får du

 • Et godt overblik over udvalget af, hvilke flaskevarmere, der findes på markedet
 • En beskrivelse af hvert enkelt produkt samt vores anbefalinger i fire kategorier
 • En indkøbsguide, så du bedre kan finde den flaskevarmer, der passer til dine behov
   

Tjek de 14 forskellige løsninger til at få varmet sutteflasken, som vi har listet herunder.

Andre guides som kunne være interessante for dig:

Vores anbefaling

Philips Premium Avent Fast Flaskevarmer SCF358/00

Philips-Premium-Avent-Fast-Flaskevarmer-SCF358-00

Denne flaskevarmer fra Philips er hurtig til at opvarme indholdet i flasken til den ønskede temperatur. Og den er nem at bruge. Hæld mælken i flasken, sæt den i beholderen, indstil mængde, og tryk på startknappen. 3 minutter – og mælken er klar. Temperaturen opretholdes i op til 1 time.

 

Slut med at gætte dig frem til, om mælken er varm

Du behøver ikke tjekke med jævne mellemrum, om mælken har den rigtige temperatur. Eller gætte dig til, om den er færdig nu.

Det klarer Philips Premium Avent med sin smarte temperaturstyring og forskellige indstillingsmuligheder.

 

Kan også varme babymad

Når din lille guldklump bliver større og går over til mere fast føde i form af mos, kan du varme mosen i Philips Premium Avent.

Bare sæt beholderen med mosen i Philips Premium Avent – eller hæld noget af det over i en anden beholder, hvis du ikke skal bruge det hele – vælg indstillingen ”babymad”, og tryk på startknappen.

 

Har optøningsfunktion

Selv frossen mos eller mælk, går Philips Premium Avent ikke af vejen for. For den har også en optøningsfunktion.

Igen er det blot at stille beholderen med den frosne mælk eller mos i varmebeholderen, vælge indstillingen ”optøning” og trykke på startknappen. Nemmere bliver det ikke.

Bedste premium valg

Tommee Tippee Perfect Prep

Tommee-Tippee-Perfect-Prep

Der er ingen tid at spilde, hvis du vil undgå babygråd, når din lille guldklump er sulten. Denne Tommee Tippee Perfect Prep er designet til at tilberede modermælkserstatning af pulver på blot to minutter.

 

Bakteriefri modermælkserstatning

Tommee Tippee Perfect Prep har hot shot-funktion, der dræber bakterier. Det er en funktion, der frigiver kogende vand, der dræber eventuelle bakterier i mælken.

Derudover har den et antibakterielt filter, der fjerner urenheder i vandet, så du kan bruge vand direkte fra hanen.

 

Mange praktiske funktioner

Når først du har lært at montere filter og indstille din Tippee Perfect Prep, er den nem og hurtig at bruge. Den har mange indstillingsmuligheder og indikationslys, når forskellige tiltag er nødvendige. F.eks. afkalkning, nyt filter, vandbeholder tom osv.

Det gør det nemmere for dig at betjene maskinen korrekt, så den fungerer ideelt og ikke går i stykker.

Det antibakterielle filter skal skiftes ca. hver 8. uge, hvis du bruger maskinen dagligt/jævnligt. Indikatorlampen lyser i god tid, inden udskiftningen af filtret er nødvendig, så du har tid til at få bestilt nye filtre hjem, hvis du ikke har nogen på lager.

 

Fylder godt i landskabet

Tommee Tippee Perfect Prep er ikke det, vi vil kalde en transportabel flaskevarmer. Men den er praktisk som en stationær modermælkserstatnings-maker i hjemmet.

Super god til prisen

Tommee Tippee Easi Warm Elektrisk Mad- & Flaskevarmer

Tommee-Tippee-Easi-Warm-Elektrisk-Mad-Flaskevarmer

Tommee Tippee Easi Warm er en fantastisk flaske- og madvarmer til en fornuftig pris. Den er enkel i sin udførsel. Og den er nem at bruge. Og så er den ovenikøbet varm på kun fire minutter.

 

Til modermælk, modermælkserstatning og babymad

Flaskevarmeren har to indstillinger, alt efter om du skal opvarme stuetempererede eller køleskabskolde føde- eller drikkevarer.

Den opvarmer maden ved damp, så du skal blot sætte flasken i beholderen, hælde vand i op til indikatorlinjen og så bare vente de fire minutter det tager, før maden eller mælken er varm.

Det er superpraktisk, at den også kan varme mad. Så kan du lave større mængder af grød eller mos, som du så hurtigt kan varme mindre portioner af. Det er tidsbesparende i hverdagen.

 

Holder maden eller mælken varm

Derudover kan Tommee Tippee Easi Warm også holde maden eller mælken varm. Det er praktisk, hvis du bliver forstyrret midt i måltidet. Hvis det f.eks. ringer på døren, eller du bliver nødt til at skifte ble på den lille.

Så skal du ikke hen at varme maden op igen, fordi det tog for lang tid. Hvilket heller ikke er anbefalelsesværdigt, hvis der er blevet spist af maden.

Flotteste design

Babymoov NutriSmart

Babymoov-NutriSmart

Babymoov NutriSmart har et flot, enkelt og tidløst design, så den kan sagtens stå fremme på køkkenbordet til daglig. Hvis du altså har plads til det. Og selvom den er blå, er den stadig rimelig neutral i farven.

 

Til både flasker og glas

Når først Babymoov NutriSmart er varmet op, går der under 1½ minut til modermælken eller babymaden er klar til indtagelse. Du kan både opvarme flasker og glas med mos til den helt rigtige temperatur. Den varmer ved hjælp af damp, så alt hvad du skal gøre, er at hælde vand i den.

 

Kan forudindstilles

Du kan forudindstille Babymoov Nutrismar til at varme en flaske på et nærmere angivet tidspunkt i et tidsrum inden for 12 timer.

Det er supersmart og praktisk f.eks. om natten eller tidligt om morgenen, hvis du ved, at din lille guldklump plejer at vågne f.eks. kl. 1 eller 5. Så sætter du blot Babymoov NutriSmart til at varme flasken til dette tidspunkt, og du slipper for unødig aktivitet, der vækker både dig og den lille med for meget uro.

 

Holder maden eller mælken varm

Skulle den lille mod forventning ikke vågne på det forventede tidspunkt, så kan du holde maden eller mælken varm i op til en time i Babymoov NutriSmart.

Det er også praktisk på andre tider af døgnet, hvis I f.eks. bliver afbrudt midt i måltidet af den ene eller anden grund.

Tommee Tippee On the Go Flaskevarmer

Tommee-Tippee-On-the-Go-Flaskevarmer

Tommee Tippie On the Go er din flaskevarmer på farten. Det er nemlig en trådløs flaskevarmer, der drives af en USB-genopladelig base. Den er kompakt og ikke særligt stor og derfor nem at have med i pusletasken eller rygsækken.

 

Med 3 forskellige temperaturindstillinger

Varmeelementet kan indstilles til 37°, 40° eller 45° C, så du kan justere madens temperaturen på væsken. Der skal ikke påfyldes kogende vand. Du skal blot skrue varmeelementet på den forberedte flaske, tænde for den og vælge den ønskede temperatur.

Den skånsomme opvarmningsteknologi gør, at næringsstofferne bevares bedst muligt i modermælken eller modermælkserstatningen. Og sikrer dig mod varmelommer i væsken, som din lille guldklump ellers ville kunne brænde sig på.

 

Strøm til mange opvarmninger

På en fuld opladning kan du varme syv 150 ml-flasker eller fire 260 ml-flasker. Så hvis du husker at oplade, så løber du aldrig tør.

Philips Fast Bottle Warmer

Philips-Fast-Bottle-Warmer

Navnet, Philips Fast Bottle Warmer snyder ikke. Her får du virkelig en hurtig tilberedning af modermælken eller modermælkserstatningen til din lille guldklump. På bare tre minutter kan maden stå færdig, så der bliver mindst mulig babygråd på grund af sult eller tørst.

 

Også velegnet til babymad

Philips Fast Bottle Warmer er ikke kun til flasker, men kan også bruges til glas eller bøtter med babymad. Det er praktisk, når baby skal til at have fast føde som mos og grød. Bare indstil din Bottle Warmer til babymad.

 

Med optøningsfunktion

Som om det ikke skulle være nok, så kan du også optø frossen mælk eller babymad med Philips Fast Bottle Warmer.

Drej vælgeren til optøningsfunktionen, og start maskinen.

 

Kompatibilitet

Du kan bruge Philips Fast Bottle Warmer sammen med Philips Avent-flasker og -beholdere og med andre populære flaskemærker.

Reer Simply Hot Bottle and Food Warmer

Reer-Simply-Hot-Bottle-and-Food-Warmer

Reer Simply Hot Bottle and Food Warmer opvarmer mælk på 6-8 minutter, og babymad på 8-10 minutter. Det betyder, at du kan stille din lille guldklumps sult på kort tid og uden en masse besvær. Flaske- og madvarmeren kan bruges til både flasker og glas/bøtter, så den er perfekt at have med på rejsen. En rigtig god to go flaskevarmer.

 

Skånsom opvarmning

Reer Simply Hot Bottle and Food Warmer opvarmer både mælk og mad skånsomt og jævnt i vandbad. Det betyder, at næringsstofferne i mælken eller maden bevares, og at der ikke opstår nogen hotspots, som kan brænde babys tunge og gane.

 

Nem betjening og enkle funktioner

Der er tre indstillingsmuligheder, så maskinen er nem at betjene. Du indstiller, om du vil varme mad eller en flaske, eller om du vil holde flasken eller maden varm – for den har nemlig også en hold varm-funktion.

Når den rigtige temperatur opnås, slukker maskinen automatisk.

Babymoov Milky Now Bottle Prep Machine

Babymoov-Milky-Now-Bottle-Prep-Machine

Babymoov Milky Now er nærmest en mini-elkedel. Den varmer ikke alene vandet hurtig op til at tilberede modermælkserstatningen eller til at varme flasken i, den kan også sterilisere flaskerne. Den kan nemlig varme vandet til helt op til 100° C.

 

Holder temperaturen

Når du har indstillet maskinen til den temperatur, du ønsker, kan du følge med på det digitale display, hvornår temperaturen er opnået.

Når temperaturen er opnået, kan maskinen holde den varm i op til seks timer.

 

Køler mælken

Babymoov Milky Now kan også køle mælken ned, hvis den er blevet for varm, eller når du har lavet modermælkserstatning med kogende vand.

På den måde er der hurtigt perfekt tempereret mad til din lille guldklump.

Babymoov Travel Bottle Warmer New Generation

Babymoov-Travel-Bottle-Warmer-New-Generation

Som navnet antyder, så er Babymoov Travel Bottle Warmer New Generation nem at have med på farten. En rigtig flaskevarmer to go. Det er en trådløs flaskevarmer, den er kompakt, så den nemt kan være i pusletasken eller rygsækken, og den passer til alle typer sutteflasker, men også til glas, så du kan varme frugt- eller grøntsagsmos og lignende.

 

Med praktisk taske

Der medfølger en praktisk taske, så flaskevarmeren kan hægtes fast på f.eks. barnevognen eller weekendsengen. Så ved du altid, hvor den er.

 

Miljøvenlig

Varmen aktiveres ved at ”knække” en ”mønt” inde i flasken. Det betyder, at den ikke behøver nogen form for energikilde, hvilket gør, at du skåner miljøet.

Beurer BY52

Beurer-BY52

Beurer BY52 er ikke bare en flaskevarmer, der passer til alle typer sutteflasker. Den kan også varme babymaden op direkte i glasset. Og så kan den holde både mælk og mad varmt.

 

Hurtig opvarmning

Maskinen kan opvarme en flaske med mælk på 6-8 minutter, og et glas med babymad på 8-10 minutter. Så kan du hurtigt få stillet babys tørst eller sult og stoppet babygråden, når din lille guldklump er tørstig eller sulten.

 

Jævn og skånsom opvarmning

Maskinen varmer mælk og mad skånsomt, så næringsstofferne bevares. Og jævnt, så der ikke er nogen varmelommer. Sidstnævnte sikrer, at din lille guldklump ikke brænder sig på mælken eller maden.

 

Nem betjening

Det er nemt at indstille temperaturen og at følge med på det digitale display, så du er sikker på, hvor varm mælken eller maden er.

Hauck Feed Me Flaskevarmer

Hauck-Feed-Me-Flaskevarmer

Hauck Feed Me er en rigtig flaskevarmer to go. Den bruger nemlig 12 V og er derfor velegnet til at have med i bilen, hvor den skal tilsluttes bilens cigarettænder.

 

Kan bruges til flasker, glas og bægre

Du kan bruge denne opvarmer til babymad, mælk eller andre drikkevarer. Den er perfekt altid at have i bilen, når du har en baby, der skal have lun mælk eller mad.

 

Nem at have med

Enheden er cirkelrund og kan derfor nemt stå i kopholderen i kardanboksen i bilen. Men den har dog også en lille bøjle, som du kan fæstne den med andre steder.

Endelig er den også nem at have med i pusletasken, hvis ikke du vil eller kan have den liggende fast i bilen.

Baby Brezza Safe & Smart Flaskevarmer

Baby-Brezza-Safe-Smart-Flaskevarmer

Baby Brezza Safe & Smart følger virkelig med tiden. Det er nemlig en flaskevarme med Bluetooth. Så du kan indstille den trådløst med Baby Bezzas gratis app. Den kan dog også styres fra maskinens LCD-kontrolpanel.

 

To varmeprogrammer

Der er to varmeprogrammer i maskinen: Steady Warm og Quick Warm.

Steady Warm tør eller opvarmer modermælk eller modermælkserstatning skånsomt i vandbad, så næringsstofferne bibeholdes.

Quick Warm opvarmer hurtigt og sikkert med dampvarme mælk eller vælling på flaske eller babymad i glas.

 

Nem at anvende

Vælg varmeprogram og starttemperatur, og få en notifikation på din smartphone eller tablet, når flasken er klar. Maskinen slukker automatisk for varmen, når den ønskede temperatur er opnået.

Beaba Bib'Expresso

Beaba-Bib-Expresso

Beaba Bib’Expresso er en alt-i-én. Den rengør selv sin beholder. Den opvarmer vand til modermælkserstatning eller flaskesterilisering. Den opvarmer flasken med modermælk. Og den opvarmer også glasset med babymad.

 

Hurtig opvarmning

Hvor hurtig opvarmning er, afhænger af temperaturen på det, der skal varmes. Og det afhænger selvfølgelig også af, hvor varmt det skal være. Men på bare 30 sekunder kan den varme vandet op til 22° C.

 

Kan skilles ad

Beaba Bib’Expresso er i to dele. Selve varmelegemet og et par ”ben”, så du kan stille en flaske nedenunder og tappe vand direkte af beholderen med varmelegemet. Det er perfekt, når du skal sterilisere sutteflasker eller tilberede modermælkserstatning.

Skiller du den ad, kan du med fordel nøjes med kun at tage toppen – varmelegemet – med når du skal ud af huset. I toppen kan du varme flasken med mælk eller vælling eller glasset med mos.

Når den er skilt ad, er den også nemmere at opbevare, når den ikke er i brug.

Thermobaby Bottle Warmer

Thermobaby-Bottle-Warmer

Thermobaby Bottle Warmer er kompakt og vejer ikke alverden. Så du kan nemt have den i håndbagagen.  Det gør den velegnet som flaskevarmer på farten. Dog skal den bruge strøm, så hvis du tager den med på ferie i udlandet uden for EU, skal du huske at tjekke, hvilken type stik der bruges i det pågældende land og have en omformer med.

 

Bipper, når mælken er klar

Du kan sagtens give dig til andre ting, mens mælken varmes. For når den ønskede temperatur er opnået, bipper Thermbaby.

 

Skånsom opvarmning

Opvarmningen af mælken sker nænsomt, så alle næringsstoffer bevares. Det er en god ting, især hvis det er modermælk, der skal opvarmes.

Men det gør de selvfølgelig også, når du opvarmer et glas babymad. For det kan den også klare.

Guide til køb og brug af flaskevarmer

Som du kan se i test guiden herover, kan der være stor forskel på typen af flaskevarmere. Så hvilken flaskevarmer skal du vælge? Som du også kan se i test guiden, har vi ikke bare én flaskevarmer som favorit. Vi har faktisk fire. Så det kan være svært at vælge den helt rigtige.

Du kan også læse mere om de forskellige flaskevarmere, deres egenskaber og deres fordele og ulemper.

Hvilken flaskevarmer du skal vælge, kommer helt og holdent an på, hvilke egenskaber du lægger størst vægt på, når du skal vælge – er det prisen, udseendet, funktionaliteten, hastigheden osv.? Hvordan du vælger, kan du læse meget mere om herunder.

 

Hvorfor købe en flaskevarmer?

Ja, hvorfor overhovedet bruge penge på en flaskevarmer? Hvorfor ikke bare koge vand i elkedlen eller varme mælken i mikroovnen?

Det tager længere tid at koge vandet i en elkedel, køle det tilpas ned og varme sutteflasken i det, samtidig med at der ikke er nogen præcis temperaturkontrol, som en flaskevarmer i nogle tilfælde kan give dig.

Varmer du flaske i mikroovnen, risikerer du at beskadige nogle af næringsstofferne, samtidig med at du kan skabe, det der kaldes hotspots eller varmelommer. Det er områder i mælken, der bliver så varme, at din lille guldklump kan brænde sig. Også selvom du har tjekket temperaturen på indersiden af dit håndled først.

Derudover kan en del flaskevarmere ud over at varme sutteflasken bruges til andre formål. F.eks. at varme glas med babymad, sterilisere sutteflasker, tilberede modermælkserstatning osv.

 

Hvad er en flaskevarmer?

Overordnet set, så er en flaskevarmer et apparat, der kan opvarme en sutteflaske med indhold – modermælk, modermælkserstatning, vælling, vand m.m. – til den helt rigtige temperatur, når baby skal have mad.

Men i dag kan de fleste flaskevarmere mere end det. Ofte kan de også varme mad i glas og bægre. Og nogle kan også varme vand op til så høje temperaturer, at du kan sterilisere sutteflaskerne og tilberede modermælkserstatning af pulver.

De fungerer oftest med vand eller damp. Og de kan være elektriske (stikkontakt eller bilens cigarettænder) eller ledningsfri.

Flaskevarmere og sutteflasker

 

Hvilken flaskevarmer skal jeg vælge?

Den bedste flaskevarmer til dig, er den, der dækker dine behov. Så det første, du skal overveje, før du vælger, er, hvilke behov den skal opfylde.

Nogle af de ting du kan overveje, er:

 • Skal du primært bruge flaskevarmeren derhjemme, eller når du er ude?
 • Må flaskevarmeren gerne være elektrisk, eller skal den være ledningsfri?
 • Kapaciteten: Skal den kunne opvarme mere end ét glas/flaske ad gangen?
 • Hastigheden: Hvor hurtigt får mælken eller maden den rette temperatur?
 • Hvilke funktioner ønsker du – automatisk sluk, holde maden varm osv.?
 • Nem rengøring og vedligeholdelse af flaskevarmeren kan også være et behov.
   

Du skal være klar over, at jo flere og mere avancerede krav du stiller, jo dyrere vil flaskevarmeren ofte være. Og pris kan jo også være et kriterie at vælge ud fra.

Derudover kan du også forvente, at jo flere avancerede funktioner maskinen har, jo større er risikoen for, at noget kan gå i stykker. Så garantien kan her også være en vigtig faktor.

 

Til hjemmebrug eller to go

Hvis du primært skal bruge din flaskevarmer derhjemme, betyder det måske mindre, hvor meget den fylder og vejer.

Medmindre du bor småt, for så kan størrelsen jo godt have stor betydning. Og selvfølgelig også hvis du vil have den stående på køkkenbordet, uden at den tager for meget plads op, eller hvis den skal pakkes væk i et skab.

Til hjemmebrug kan det også være en god idé at købe én med flere funktioner, så kan du spare penge og plads ved ikke at skulle købe andre apparater – f.eks. en maskine til at sterilisere flasker i.

Hvis du skal have en flaskevarmer to go, er det en god idé at vælge en kompakt model, som ikke fylder meget eller vejer meget. Eller som måske kan skilles ad. Én som du nemt kan have med i tasken.

 

Elektrisk eller ledningsfri

Skal du have din flaskevarmer med på rejser eller ture, vil det helt klart være en fordel at vælge én, der ikke skal bruge strøm eller i hvert fald kan tilsluttes bilens cigarettænder. Og én som ikke skal fyldes med vand på turen, men kan gøres klar hjemmefra.

Til gengæld skal du være opmærksom på, at en flaskevarmer, som kører på strøm, varmer hurtigere end én på batteri. Og du behøver ikke at tænke på batteriskift eller opladning.

 

Kapaciteten

Nogle flaskevarmere kan indeholde flere glas og/eller flasker ad gangen. Det kan være praktisk, men hvis ikke du har det behov, er en til en enkelt flaske eller et enkelt glas at foretrække.

For jo flere flasker eller glas, der skal være plads til, jo større vil flaskevarmeren også være. Og selvsagt derfor også optage mere plads på køkkenbordet og/eller i skabet. Og den vil ikke være velegnet som en flaskevarmer to go.

 

Hastigheden

Hastigheden på opvarmningen afhænger naturligvis efter, hvor kold flasken er, inden den sættes til opvarmning. Samt på hvor stor en portion, der skal opvarmes.

Nogle flaskevarmere er hurtigere end andre. Det er selvfølgelig rart, at mælken er færdig hurtigst muligt, når dit barn er sultent og græder. Men mælken kan altså også blive opvarmet for hurtigt. Det kan gå ud over næringsstofferne i mælken og kan skabe hotspots aka varmelommer, så mælken ikke har samme temperatur hele flasken igennem, så den faktisk er for varm nogle steder. Og så kan baby brænde sig.

 

Funktioner

Jo flere funktioner flaskevarmeren har, jo mere kompleks vil den også være at betjene. Men det kan være yderst praktisk med funktioner som bippelyd, når maden er færdig. Forskellige varmeprogrammer – både temperatur og hastighed. Optøning af modermælk. Opvarmning af babymad. Varmholdelse af mad eller mælk. Tilberedning af modermælkserstatning.

Men også sikkerhedsfunktioner som automatisk sluk, når temperaturen er opnået, overophedningsbeskyttelse og temperaturkontrol er funktioner, der er værd at gå efter.

Du kan også få en flaskevarmer til Bluetooth, så du kan indstille og styre flaskevarmeren fra en app på din smartphone eller tablet. Og få notifikationer om, hvornår maden til din lille guldklump er klar.

 

Rengøring og vedligeholdelse

Nogle flaskevarmere kan tåle at blive vasket i opvaskemaskinen. Det er nemt. Men du kan faktisk også få flaskevarmere, der kan rengøre sig selv. Alt du skal gøre, er blot at fylde vand i beholder med varmelegemet og tænde for den.

Mange flaskevarmere skal også afkalkes ind imellem. I hvert fald når de har en vand beholder. Hvor tit afhænger af, hvor meget kalk der er i vandet, hvor du bor.

 

Hvad siger de andre?

Det kan også være en god idé at læse anmeldelser, testresultater og vurderinger fra andre. Især hvis du har set dig varm på en eller anden model og gerne vil vide, om den nu også er så god, som forhandleren og/eller producenten skriver.

Der er bl.a. mange prissammenligningssider samt webshops, hvor du kan finde produktet og se anmeldelser og stjerner. På den måde kan du se, hvad andre – som har købt lige netop den flaskevarmer – synes om den.

Flaskervarmere, baby og mor

 

Sådan virker en flaskevarmer

En flaskevarmer består overordnet set af en vandbeholder og et varmeelement. Oftest skal du fylde vandbeholderen op med vand før brug. Der findes dog nogle, der indeholder væske, som varmes ved, at du knækker en ”mønt”. Disse skal koges efter brug for at blive reaktiveret.

Når du tænder flaskevarmeren. varmer varmeelementet vandet i beholderen op.

Flasken – eller glasset med babymad – placeres i vandbeholderen og bliver varmet hurtigt, sikkert og skånsomt op.

Nogle flaskevarmere har temperaturkontrol, der gør det muligt at vælge den temperatur, du ønsker. Andre kan indstilles på tid, alt efter hvilken temperatur flasken har, inden den stilles i flaskevarmeren. Det giver sig selv, at en flaske med frossen modermælk skal have længere tid end en flaske taget fra køleskabet.

 

Hvor længe må mælken stå i en flaskevarmer?

Hvis flaskevarmeren ikke har varmholdelsesfunktion, skal modermælken eller modermælkserstatningen bruges inden for en times tid.

Bemærk også, at det ikke må genopvarmes. Spiser guldklumpen ikke op, skal resten kasseres. Opvarmet mælk er nemlig god grobund for bakterier.

 

Hvor varm skal flasken være?

Den tilpasse temperatur på mad- og drikkevarer til en baby er 37° C. Altså kropstemperatur.

Vil du tjekke varmen, så kom et par dråber ud på indersiden af dit håndled. Føles dråberne hverken varme eller kolde, så har mælken den helt rigtige temperatur.

 

Sådan varmer du modermælk op, når du er på farten

Køb en flaskevarmer to go. En såkaldt transportabel flaskevarmer. Og hav den altid med i bilen, pusletasken eller barnevognen.

Tag en flaske modermælk med hjemmefra, og når guldklumpen bliver sulten, så varm flasken i flaskevarmeren.

Har du ikke fået købt en flaskevarmer endnu, kan du også varme mælken op i et vandbad. Tidligere blev mikroovnen brugt til at varme mælken i sutteflasken. Men det kan ikke anbefales, da det både kan beskadige næringsstofferne i mælken og kan skabe varmelommer, som baby vil kunne brænde sig på.

 

Find den helt rigtige flaskevarmer til dit behov

Ved at læse guiden herover og ved at vide, hvordan en flaskevarmer fungerer, kan du nemmere finde den model, der passer bedst til dine behov. Og selvfølgelig også sikre, at din babys mad og drikke altid har den rigtige temperatur, og at din baby får de næringsstoffer, han eller hun har brug for.

Tjek også vores anbefalinger øverst på siden. Og bestil online i udvalgte danske webshops med høj kundetilfredshed.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne