Babyalarm test guide - Årets top 10 bedste babyalarmer

Årets top 10 bedste babyalarmer 2024 – Den ultimative guide

Vores favoritter

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Neonate-Baby-Monitor-N65

Vores andet valg

Gå direkte til den her »

Philips-DECT-SCD502

Super god til prisen

Gå direkte til den her »

Philips-Avent-SCD921-26

Bedste premium valg

Gå direkte til den her »

Bedste produkter

Indholdsfortegnelse

En babyalarm er designet til at overvåge dit barn, så I ikke behøver at være i samme rum. Den er med til at give dig tryghed og mulighed for at reagere hurtigt, når barnet græder eller har brug for opmærksomhed.

 

Et uundværligt produkt til det lille barn

For de fleste nybagte forældre og småbørnsfamilier er en babyalarm et uundværligt grej. Udover at give dig tryghed, når barnet sover, er den også med til at øge din grad af frihed, så du ikke hele tiden skal være i samme rum som dit barn. Det gør det muligt at bruge tiden, hvor dit barn sover, til lidt selvforkælelse eller praktiske gøremål uden at forstyrre dit barns søvn.

 

Find den bedste babyalarm til baby  2024

I denne test guide har vi samlet en række af de bedste babyalarmer på markedet. Vi giver dig:

 • Et overskueligt og hurtigt overblik over de forskellige alarmer på markedet samt en dybdegående beskrivelse af hvert enkelt produkt

 • En guide til hvordan du finder den bedste babyalarm, hvilke funktioner der er vigtige ved sådan en alarm, og hvor meget sådan et stykke babyudstyr egentlig koster. Til sidst kommer vi ind på, hvilke fordele der er forbundet ved at lade dit barn sove udenfor i barnevognen.

Nedenfor har vi listet 10 forskellige modeller, så du kan finde den der passer hjem til jer.

Vores anbefaling

Neonate BC-6500D

Neonate BC-6500D er uden tvivl en imponerende babyalarm og er derfor også vores babyalarm anbefaling. Den kombinerer avancerede funktioner med brugervenlighed på allerbedste vis. Alarmen har funktioner, som er enestående for modellen, og du kan derfor være sikker på at få en alarm i særklasse, hvis du vælger Neonate BC-6500D.

 

Imponerende lang rækkevidde

Alarmen har en imponerende rækkevidde på op til 800 meter, hvilket er længere end hvad de fleste har brug for. Den er derfor designet til at holde forældre i kontakt med deres barn, uanset hvor han/hun befinder sig i hjemmet, på en tryg og pålidelig måde.

 

Digital teknologi i særklasse

En af de bemærkelsesværdige funktioner ved BC-6500D er dens digitale teknologi. Den giver først og fremmest dig en krystalklar lydkvalitet under brug, men forhindrer samtidig også forstyrrelser fra andre elektroniske apparater. Dette sikrer, at du altid kan høre dit barn tydeligt uden interferens.

 

Stor LCD-skærm

Babyalarmen har en stor LCD-skærm, der gør denne babyalarm ekstra brugervenlig. Skærmen viser bl.a. batteritid, timer og temperatur det sted, hvor barnet opholder sig, og er meget let for forældre at navigere rundt i.

 

Tilkobling af op til 3 enheder samtidig

Alarmen har mulighed for at tilkoble op til tre babyenheder til en forældreenhed, hvilket gør BC-6500D ideel for familier med flere børn. Samtidig har alarmen en unik funktion med det lydfølsomme LED-system, der signalerer, hvilken babyenhed der opdager lyd. Dette gør det lettere at skelne mellem flere tilknyttede enheder, hvilket kan være afgørende i en travl hverdag.

 

Tovejs-audio og talk-back-funktionen

Med i denne babyalarm får du desuden tovejs-audio og talk-back-funktionen, der giver forældre mulighed for ikke kun at lytte til deres barn, men også at kommunikere med det gennem babyalarmen. Dette er en fantastisk funktion, der giver ekstra tryghed og mulighed for at berolige dit barn uden at forlade rummet. Samtidig får du Automatic Power Reduction System (APRS), der automatisk tilpasser sendestyrken baseret på enhedernes indbyrdes afstand.

 

Babyalarm bedst i test – og vores babyalarm anbefaling

Hvis du sidder med spørgsmålet: Hvilken Neonate babyalarm er bedst? Så har du svaret lige her! Neonate BC-6500D er kåret som bedst i test af babytestere.no i 2018, hvilket er en stærk indikation af dens pålidelighed og ydeevne. Den lave stråling på maksimalt 20 mW og det medfølgende lithiumbatteri, bidrager til en sikker anvendelighed. Samtidig har alarmen en ekstraordinær standby-tid på op til 200 timer ved hjælp af Zero-Radiation-Function, der sikrer minimalt batteriforbrug i inaktive perioder.

 

En typisk BabySam babyalarm

Alt i alt en fremragende babyalarm, der imponerer på forskellig vis gennem avanceret teknologi, brugervenligt design og pålidelighed. Der er derfor ingen tvivl om, at denne alarm er vores babyalarm anbefaling. Grundet dens popularitet kan du købe denne alarm i de fleste børnebutikker og forhandlere indenfor babyudstyr som f.eks. Ønskebørn og BabySam.

Vores andet valg

Neonate Baby Monitor N65

Neonate-Baby-Monitor-N65

Neonate N65 er den nyeste af Neonates modeller og byder på en imponerende opgradering i forhold til sine forgængere. Der er ingen tvivl om, at der både er fokus på kvalitet og brugervenlighed i denne alarm, hvilket tydeligt ses når Neonate N65’s funktioner foldes ud. Bag alarmen ligger desuden tre års forskning og udvikling.

 

Op til 3 babyenheder

Ligesom Neonate BC-6500D har N65 en særdeles smart funktion, der giver mulighed for at tilkoble flere babyenheder på én gang – og så endda helt uden at gå på kompromis med brugervenligheden. Alarmen er oplagt til dig med flere mindre børn, der har behov for overvågning på en og samme tid.

 

Smart LCD-skærm

LCD-skærmen på alarmen giver forældre mulighed for at holde øje med både temperatur, timer, batteriniveau og aktivitet fra babyenhed(en/erne). Du kan desuden nemt navngive rundt mellem de enkelte babyenheder fra forældreenheden, hvilket er særdeles praktisk – men også en nødvendighed.

 

Smarte funktioner på niveau med BC-6500D

Ligesom sin forgænger besidder N65 mange særdeles nyttige og smarte funktioner. Det drejer sig bl.a. om en rækkevidde på op til 800 meter, 200 timers standby-tid og en effektiv drift ned til -20 grader. Alarmen har ligeledes lav stråling, så du kan være tryg, når du efterlader den i nærheden af dit barn.

Foruden ovenstående funktioner får du også talk-back-funktion, temperaturalarm og timer, der giver en overlegen bekvemmelighed for dig som forælder. Ligesom BC-6500D fremstår N65 også med den genopladelige batteriteknologi, der kan holde op til 200 timers standby-tid.

Super god til prisen

Philips DECT SCD502

Philips-DECT-SCD502

Philips DECT SCD502 er en pålidelig løsning, til dig der ønsker en tryg og sikker babyalarm til dit barn. Alarmen er udstyret med smarte teknologier og fremragende funktioner – og så fås den til en god pris.

 

Babyalarm med interferensfri forbindelse

Philips DECT SCD502 er udstyret med sin DECT-teknologi, der sikrer en absolut interferensfri forbindelse og klar lyd. Det gør det muligt for dig at overvåge dit barn uden bekymring for forstyrrelser fra andre enheder.

 

Energibesparende Smart ECO-tilstand

En af de fremragende funktioner ved Philips babyalarm, er den energibesparende Smart ECO-tilstand. Funktionen sørger for at reducere transmissionseffekten, hvilket forlænger batteriets levetid. Det er særlig praktisk, når du er tæt på din baby. Forældreenheden vil desuden altid give advarsler om lavt batteri eller hvis babyalarmen er uden for rækkevidde, hvilket giver dig en god sikkerhed for, at du altid er forbundet med din baby.

 

Driftstid på 24 timer

Med en driftstid på op til 24 timer, kan du stole på alarmen, der sikrer dig som forælder fleksibilitet og langvarig brug uden konstant opladning. På alarmen sidder en natlys-funktion, der har til formål at berolige din baby, når det er mørkt på værelset. Den er særdeles god ved eventuel uro ved sengetid.

 

Lækre funktioner

Funktionsmæssigt tilbyder Philips DECT SCD502 både lydaktivering, lydstyrkekontrol og fem LED-lysindikatorer, der viser lydniveauet, selv når forældreenheden er slået fra. Den har en fornuftig rækkevidde på op til 300 meter udendørs (50 meter indendørs), der giver dig som forælder frihed til at bevæge dig rundt mens dit barn sover – enten inde eller ude.

Bedste premium valg

Philips Avent SCD921/26

Philips-Avent-SCD921-26

Philips Avent SCD921/26 er en imponerende og moderne alarm, der kombinerer pålidelig babyovervågning med praktiske funktioner. Denne babyalarm har et baby kamera, så du kan se dit barn, mens han/hun sover.

 

Secure Connect System

En af de mest bemærkelsesværdige egenskaber ved denne Philips babyalarm er det innovative Secure Connect System, der bruger flere krypterede linjer for at sikre en privat forbindelse mellem babyenhed, forældreenhed og babyalarm app. Dette skaber en tryg forbindelse, så du altid er sikker på at kunne høre og se dit barn.

 

Kamera i høj kvalitet

Forældreenheden har op til 12 timers batterilevetid, og viser dig klare og tydelige farvebilleder af dit barn på skærmen, der er 4,3 tommer. Det indbyggede termometer giver advarsler ved høje og lave temperatur, der hvor barnet opholder sig. På denne måde kan du altid sikre dig, at barnets sovemiljø har en behagelig temperatur.

 

Beroligende og bekvemmelige funktioner – for både forældre og barn

Den integrerede natlys-funktion på babyenheden skaber en beroligende atmosfære på barnets værelse. Samtidig har du som forælder mulighed for at justere lyset direkte fra forældreenheden eller Baby Monitor+ app’en, hvilket giver dig ekstra bekvemmelighed. Du får desuden en talk-back-funktion, så du nemt kan berolige dit barn.

Alarmen kommer desuden med 15 forskellige beroligende melodier gør det muligt at skabe en god søvnoplevelse. Du kan tilmed optage din egen sang med alarmen. Det er oplagt, hvis dit barn har en yndlingssang eller du ønsker at afspille en sang for barnet, der er indspillet af dig – helt uden du behøver at være fysisk til stede i rummet. 

 

Ubegrænset rækkevidde

Philips Avent SCD921/26 tilbyder et full HD-kamera med nattesyn og digital zoom. Det giver dig mulighed for at overvåge dit barns aktivitet med klarhed – både dag og nat. Alarmen har desuden en rækkevidde på op til 400 meter – dog med mulighed for ubegrænset rækkevidde, hvis alarmen tilkobles internettet via Wi-Fi eller det mobile bredbånd. Det giver dig som forælder frihed til at bevæge sig frit.

Neonate BC-5800D

Neonate-BC-5800D

Neonate BC-5800D er en digital babyalarm, der besidder samme gode kvalitet som de andre alarmer fra Neonate. Babyalarmen er tilpasset det nordiske marked og har en imponerende rækkevidde.

 

En imponerende teknologi

Teknologien bag Neonate BC-5800D gør alarmen i stand til at levere en problemfri forbindelse med 100% klar lyd, der er fri for forstyrrelser. Den forbedrede mikrofonfølsomhed sikrer en fremragende lydkvalitet. Det gør det muligt for dig som forælder at høre dit barn tydeligt uden interferens fra andre enheder.

 

Designet til det nordiske marked

Babyalarmen er designet specielt til det nordiske klima med sin temperaturindikator og justerbare temperaturalarm, der kan registrere temperaturer ned til -19 °C. Denne funktion er særligt relevant, hvis barnet sover ude hele året i sin barnevogn – som det er en tradition at små børn gør i et samfund som det danske. Alarmen er dermed ideel for forældre, der ønsker at holde styr på og sikre, at barnets omgivelser er komfortable – uanset hvor barnet tager sin middagslur.

 

Meget brugervenlig og særdeles overskuelig

Den store skærm, der er udstyret med en tydelig skrift, gør babyalarmen yderst brugervenlig og meget nem at overskue. Du kan nemt navigere i de forskellige indstillinger og ændre i disse efter behov.

 

God kvalitet

Ligesom de andre modeller fra Neonate imponerer denne model også med sin lange rækkevidde på 800 meter. Den exceptionelt lange rækkevidde giver dig frihed til at bevæge dig rundt derhjemme uden at skulle være nervøs for manglende signal. Du kan samtidig være sikker på, at den kun afgiver meget lav stråling, hvilket gør den til et sikkert apparat at anvende.

Den har op til 200 timers standby-tid mellem hver opladning, hvilket gør den fordelagtig som overvågning på tidspunkter, hvor du ikke har mulighed for at oplade under brug f.eks. når dit barn sover udenfor i barnevogn.

Neonate BC-6900D

Neonate-BC-6900D

Neonate BC-6900D er en af markedets bedste babyalarmer og kommer i den velkendte kvalitet, som Neonate står for. Ligesom BC-6500D er denne babyalarm overskuelig og yderst brugervenlig med et nemt og overskueligt display, der kan vise dig alle de informationer du har brug for. Det er desuden nemt at indstille den efter behov.

 

Mulighed for tilkobling af hele 3 babyenheder

Du kan tilkoble hele 3 babyalarmer til den samme forældreenhed. Det er fordelagtigt for dig med flere mindre børn, der har behov for at blive overvåget under søvn. Ved hjælp af LED-lyssystem med forskelligfarvet lys kan du hurtigt finde ud af, hvilken babyenhed der registrerer støj.

 

Den egentlig forskel mellem BC-6900D og BC-6500D

Der er faktisk ingen funktionelle forskelle på BC-6900D og testvinderen i vores test, BC-6500D – udover måden de to alarmer oplades på. BC-6900D oplades ved hjælp af et stik i siden på alarmen, hvorimod BC-6500D oplades ved hjælp af en dock. Det er helt klart en smagssag, hvad man er mest til. Samtidig er BC-6900D grå i farven, mens vores testvinder er sort.

Ligesom BC-6500D kommer den med lang rækkevidde på op til 800 meter, en lang batteritid samt talk-back-funktion. Der er samtidig temperaturføler og en nulstrålings-funktion, der øger sikkerheden for barnet. Akkurat ligesom vores testvinder finder du natlys-funktion på babyenheden og vibrationsindstilling på forældreenheden.

Neonate BC-8000DV

Neonate-BC-8000DV

Neonate BC-8000DV er den mest avanceret af Neonates babyalarmer og har alle de funktioner, du har behov for. Den er bl.a. udstyret med videoovervågning og er fordelagtig for dig, der ønsker at kunne se dit barn, mens det sover.

 

Lang rækkevidde

Neonates babyalarmer er velkendt for at have en lang rækkevidde, og BC-8000DV er ingen undtagelse. Du får et lydsignal med en rækkevidde på op til 800 meter og en rækkevidde på videoovervågning på op til 300 meter. Det er i sig selv imponerende, men ikke nok med det, har du mulighed for at tilkoble helt op til 4 babyenheder til din forældreenhed. Ved hjælp af LED-lyssystem med forskelligfarvet lys kan du hurtigt finde ud af, hvilken babyenhed der registrerer støj. Denne babyalarm er derfor ideel til dig med behov for at overvåge flere områder af dit hjem fra én forældreenhed.

 

Mulighed for tilpasning efter jeres behov

Du har mulighed for at tilpasse alarmen efter jeres behov ved hjælp af indstillingerne. Du kan bl.a. optimere kameraets styring og spare strøm på alarmen ved at vælge, at alarmen kun skal reagere på lyd og ikke bevægelse.

 

Imponerende funktioner

Alarmen leveres med en touchskærm med knaplås, der gør betjeningen intuitiv og yderst nem at finde ud af. Du finder en zoomfunktionen i alarmen, hvilket gør det muligt for forældre at få et nærmere kig på deres barns aktiviteter. Alarmen kommer med gode genopladelige litiumbatterier i både baby- og forældreenheden, hvilket sikrer en lang standby-tid på op til 50 timer.

Selv om natten, når det er mørkt, er det ved hjælp af IR-LED’er til nattesyn muligt at få et klart og synligt billede af dit barn. Temperaturføleren giver dig besked, hvis omgivelserne er varme eller kolde, hvilket giver dig en bedre tryghed i at lade barnet sove for sig selv.

Padwico 850

Padwico-850

Med Padwico 850 er du sikker på at få en enkel og ligetil babyalarm. Det er den første EU-godkendte fuldt digitale babyalarm. Det betyder at den kan indstille sig selv og du behøver derfor ikke sætte dig ind i alarmens funktioner for at sikre, at den virker; Den kan tages i brug med det samme.

 

Pålidelig forbindelse og lav stråling

Med denne babyalarm er du sikret en pålidelig forbindelse uden forstyrrelser. Dens gode rækkevidde på op til 500 meter gør det nemt for dig at bevæge dig rundt efter behov, mens dit barn sover. Du kan samtidig være sikker på at barnets sikkerhed er i fokus, når du benytter Padwico 850, da den har en lav udstrålingseffekt. Alarmen er desuden udstyret med et automatisk effektreduktionssystem, der halverer strålingen, når baby- og forældreenheden er tæt på hinanden, hvilket er en innovativ funktion for dig, der ønsker det bedste for dit barn.

 

Lækre funktioner

Du kan nemt holde øje med temperaturen i barnets omgivelser – hvad enten det er inde eller ude – takket være temperaturvisningen, der virker helt ned til -20 grader, på babyenheden. Samtidig er det muligt at justere mikrofon-følsomheden alt efter, hvor tæt alarmen er på barnet, eller hvor meget larm der er fra omgivelserne.

Du finder desuden en smart talk-back-funktion i babyalarmen, så du let kan trøste eller snakke med dit barn uden at være i samme rum.

Neonate BC-5700D

Neonate-BC-5700D

Neonate BC-5700D er tilpasset det nordiske marked med temperaturindikator, der virker helt ned til -19 grader, samtidig med at den har en imponerende rækkevidde. I Neonate BC-5700D finder du desuden en masse lækre funktioner, der i den grad fortjener noget opmærksomhed.

 

Den egentlig forskel mellem BC-5700D og BC-5800D

Der er faktisk ingen funktionelle forskelle på BC-5700D og BC-5800D – udover måden de to alarmer oplades på. BC-5700D oplades ved hjælp af et stik i siden, hvorimod BC-5800D oplades ved hjælp af en dock. Det er helt klart en smagssag, hvad man er mest til, da det ene ikke er bedre end det andet. Samtidig er BC-5700D grå i farven, mens BC-5800D er sort.

 

En funktionel babyalarm

I alarmen finder du en god lydkvalitet og mulighed for justering af mikrofonfølsomhed, der kan tilpasses de omgivelser barnet sover i. Det store display giver en god brugeroplevelse, der gør den overskuelig at navigere rundt i, ligesom den er nem at ændre indstillingerne på. Neonate BC-5700D besidder en lang rækkevidde og en lang stand-by-tid, der gør det nemt at have alarmen med på farten.

Motorola VM55

Motorola-VM55

Motorola VM55 er den ultimative løsning til dig, der ønsker tryghed og overvågning i topklasse. Med den digitale 2,4 GHz FHSS-teknologi, der ligger i alarmen, er du garanterer et sikkert signal, så du trygt kan lade dit barn sove i et andet rum.

 

Kamera med en god visuel oplevelse

Denne babyalarm med kamera er udstyret med en 5,0-tommer LCD-skærm i farver, der leverer en imponerende visuel oplevelse. Med Motorola VM55 er du sikker på at kunne holde øje med dit barn med lethed og klarhed. Samtidig er du ved hjælp at det infrarøde nattesyn sikret, at intet går ubemærket hen – selv når der næsten intet lys er i rummet.

 

En fleksibel overvågning

Med Motorola VM55 får du en fjernbetjent panorering med mulighed for vipning og zoom i kameraet, så du har fuld kontrol over udsynet til dit barn. Det giver dig mulighed for at tilpasse overvågningen og sikre, at du altid har den perfekte synsvinkel.

 

Ikke kun visuel overvågning

Motorola VM55 tilbyder ikke kun visuel overvågning, men også en helt klar tovejs-lydfunktion. Det giver dig mulighed for at kommunikere med dit barn, som om I er i samme rum, hvilket skaber en ro hos barnet. Du finder desuden en række forud-indspillede vuggeviser i alarmen, som kan hjælpe dit barn til at falde i søvn.

 

En babyalarm i verdensklasse

Der er ingen tvivl om, at det er en babyalarm i verdensklasse. Derfor er der selvfølgelig temperaturføler, så du er sikret en god komfort og et godt soveklima for barnet. Rækkevidden er op til 300 meter, hvilket gør dig i stand til at holde øje med dit barn, ligegyldigt hvor i hjemmet du befinder dig.

Din ultimative købsguide til den rette babyalarm til dit barn  2024

I test guiden har vi præsenteret dig for en række forskellige babyalarmer. Hvis du stadig er i tvivl, hvilken du skal vælge, har vi lavet en købsguide til dig, så du kan blive hjulpet i den rigtige retning. En babyalarm er en vigtig investering til dit barn. Derfor er det også vigtigt at vælge den rette model, der passer til jer som familie.

I denne købsguide vil vi komme ind på, hvad en babyalarm er, hvorfor du overhovedet bør købe en babyalarm og hvilken babyalarm, der er bedst i test 2024 . Desuden vil vi komme ind på, hvilke overvejelser du bør gøre dig inden du udvælger den rette babyalarm, og hvad en babyalarm i det hele taget koster. Til sidst vil vi komme ind på de fordele der er ved at lade barnet sove i den friske luft, hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du lader dit barn sove udenfor.

 

Hvad er en babyalarm?

En babyalarm er en elektronisk enhed, der er designet til at overvåge babyer og mindre børn, så du ikke behøver at være i samme rum som dit barn. Formålet med en babyalarm er at give forældrene tryghed og mulighed for at reagere hurtigt, når barnet græder eller har brug for opmærksomhed.

Babyalarm på børneværelse

 

Hvorfor købe en babyalarm?

Hvorfor bør du købe en babyalarm og er en babyalarm nødvendig i hverdagen? Det er spørgsmål som disse der fylder, når du/I skal til at stifte familie og finde ud af, hvilke former for baby-grej, der er henholdsvis need-to-have og nice-to-have. I det følgende vil vi forsøge at gøre dig klogere på, hvorfor en babyalarm for de fleste er need-to-have.

Først og fremmest kan babyalarmen være med til at give dig tryghed i at lade dit barn være i et andet rum end dig selv. Dit barn er det dyrebareste du har og derfor har vi også stor forståelse for, at det kræver tilvænning ikke at kunne have et konstant øje på sit barn. Af samme grund er det derfor meget normalt, at du i starten har et meget skarpt tilsyn og løbende tjekker til dit barn – selvom du har en babyalarm i umiddelbar nærhed af barnet.

Med tiden vil du være mere tryg ved at lade dit barn sove for sig selv. Når du kommer til dette tidspunkt, kan dit barn sove uforstyrret i et andet rum, så du ikke risikere at vække dit barn. Dette gælder uanset om dit barn sover for sig selv i en tremmeseng på et værelse eller udenfor i en barnevogn.

 

En babyalarm giver mere frihed til dig som forælder

At lade barnet sove for sig selv, giver dig mulighed for at få mest muligt ud af tiden, hvor dit barn sover – uden at du behøver at gå på listesko. De fleste oplever det som en stor frihed med mulighed for selvforkælelse eller at ordne praktiske gøremål.

De fleste oplever på et eller andet tidspunkt at have behov for at have en babyalarm i umiddelbar nærhed af sit barn. Mange børn sover udenfor hele året. I vintermånederne kan det være en ret kold affære at have et vindue stående åben for at kunne høre sit barn, og her vil det være uundværligt med en babyalarm.

Selv hvis dit barn ikke sover i barnevogn kan det være en fordel med en babyalarm. Dette gælder først og fremmest i løbet af dagen, hvor barnet højest sandsynligt har brug for at sove lur i et rum for sig selv uden for meget larm. Men det gælder også om aftenen, hvis du/I putter barnet på eget værelse eller putter barnet i soveværelset før du/I selv går i seng.

 

Babyalarm bedst i test  2024

Sidder du med spørgsmål som: ’Hvilken babyalarm er bedst i test?’ og ’Hvad er den bedste babyalarm for mig?’, så håber vi at gøre dig lidt klogere i vores guide.

En ting er, hvad der i den bedste babyalarm test bliver vurderet som den foretrukne alarm, men noget andet er, hvilke behov jeres familie har og hvad der er det bedste for jer. I vores test anbefaler vi Neonate BC-6500D som vores ’bedst i test babyalarm’, da den er kåret som bedst i test af babytestere.no i 2018. Det er dog langt fra sikkert, at det er den rette model for jer blot fordi den er bedst i test.

I det følgende afsnit vil vi forsøge at gøre dig klogere på, hvordan du finder den bedste babyalarm for dig.

 

Hvilken babyalarm skal jeg vælge?

Det er ikke nemt at vælge, hvilken babyalarm man skal købe, når der findes så mange valgmuligheder på markedet. Selvom din nabo eller et vennepar har valgt én slags babyalarm, er det ikke sikkert, at det er den rigtige model for jer. Hvilken alarm du skal vælge til dit barn, afhænger i høj grad af, hvordan jeres dagligdag fungerer og hvilke behov den skal dække.

Vi har i denne test samlet en række funktioner, der kan være værd at tage højde for og som kan have betydning for dit valg. Disse funktioner er:

 • Rækkevidde

 • Talk-back-funktion

 • Timer

 • Temperaturføler

 • Kamera

 • Batteritid

 • Antallet af babyenheder der kan tilkobles forældreenheden

 • Afspilning af vuggeviser

 • Strålingsniveau

 • Natlys-funktion

 • Mulighed for tilkobling til internet

 • Design

Babyalarm med mange funktioner

 

Rækkevidde

Rækkevidden på en babyalarm er vigtig af flere grunde. Først og fremmest giver en tilstrækkelig rækkevidde forældrene mulighed for at overvåge deres barn, selvom barnet sover i den anden ende af boligen. Der er ingen tvivl om, at en lang rækkevidde giver mere frihed og fleksibilitet for forældrene til at udføre dagligdagsopgaver rundt omkring i huset eller haven uden at miste forbindelsen til barnet.

En tilstrækkelig rækkevidde kan hjælpe med at forhindre, at forbindelsen bliver forstyrret, selvom der er flere vægge eller etager mellem babyenheden og voksenenheden. Ligeledes er det vigtigt for forældre, der bruger en babyalarm, når barnet sover udenfor i barnevogn, at der er en god rækkevidde, så forbindelsen kan opretholdes.

Det kan selvfølgelig være svært at kende sine behov, før barnet er kommet til verden, men hvis du vælger en babyalarm med lang rækkevidde, er du sikker på, at du ikke skal gå på kompromis med denne parameter. Hvis du er sikker på, at dit brug af en babyalarm er minimalt, har rækkevidden ofte mindre betydning for dit valg.

 

Talk-back-funktion

Talk-back-funktionen virker for nogen overflødig, mens den for andre er meget afgørende. Funktionen kan give forældrene mulighed for at kommunikere beroligende eller trøstende til barnet uden fysisk at være til stede. Dette kan være særligt nyttigt, hvis barnet vågner op eller bliver uroligt og har brug for beroligelse hurtigt.

Talk-back-funktionen giver en form for tovejskommunikation, så forældrene kan høre barnets lyde og reagere ved at tale tilbage. Dette skaber en interaktiv forbindelse og mulighed for at reagere øjeblikkeligt på barnets behov.

Nogle børn reagerer positivt ved brugen af talk-back-funktionen, mens andre børn har brug for at se sine forældre for at blive beroliget. Det er derfor umuligt for os at afklare dit behov for denne funktion, men det er værd for dig som forælder at gøre sig nogle overvejelser omkring.

 

Timer

Er det vigtigt at vide, hvor længe barnet har sovet? De fleste forældre synes det er rart at have en fornemmelse af, hvor længe barnet har sovet. Både i forhold til at vide, om barnet har sovet tilstrækkeligt, når det vågner eller skal forsøges at lulles i søvn igen, men også fordi man hurtigt kan miste tidsfornemmelsen.

Du behøver ikke en timer på babyalarmen for at se, hvor længe barnet sover, hvis du har et ur på armen eller en smartphone i nærheden. Men hvis du ved, at du vil glemme at kigge på klokken eller godt kan lide komforten i, at det står på babyalarmen, bør du vælge en babyalarm med timer.

 

Temperaturføler

Denne funktion kan især være gavnlig at have, hvis alarmen skal bruges i forbindelse med, at barnet skal sove middagslur i barnevognen. Det kan nemlig være svært at regulere varmen, når barnet sover ude, og temperaturføleren kan give en god indikation af, hvor varmt eller koldt det egentlig er for barnet. Funktionen kan også være brugbar indendørs, da den giver en god indikation af sovemiljøet og indeklimaet i det rum, hvor barnet sover.

 

Kamera

Hvorvidt du har brug for et kamera eller ej, handler i høj grad om, hvordan du er som person. Kameraet kan for nogen personer virke unødvendigt, mens det for andre kan være betryggende. Mange vælger at bruge en babyalarm med kamera om natten, mens de om dagen har en alarm uden videoovervågning. De fleste alarmer med kamera har en lavere rækkevidde og mindre batteritid samtidig med, at prisen er højere. Du bør derfor kun købe en babyalarm med kamera, hvis du får det brugt.

 

Batteritid

Batteritiden kan variere meget fra alarm til alarm. Hvis alarm skal bruges stationært på et børneværelse, er batteritiden af mindre betydning, men hvis den skal bruges i løbet af dagen – både hjemme og ude – er det vigtigt at alarmen ikke hele tiden løber tør for strøm.

 

Antallet af babyenheder der kan tilkobles forældreenheden

Med muligheden for at tilkoble flere babyenheder til samme forældreenhed, kan du nemt holde øje med flere børn ad gangen – uden at skulle rende rundt med flere alarmer. Denne funktion er selvsagt kun en fordel, hvis du har flere børn eller planlægger at få børn med få års mellemrum.

 

Afspilning af vuggeviser

Nogle babyalarmer giver mulighed for afspilning af forud-indspillede vuggeviser, der allerede ligger i alarmen, når du køber den, ligesom nogle alarmer tilmed giver mulighed for at indspille dine egne sange. Afspilning af musik for barnet, når det skal sove, kan være en god putterutine ligesom det kan være med til at give barnet tryghed, hvis det skal ligge for sig selv.

 

Strålingsniveau

De fleste babyalarmer har fokus på strålingsniveau og udsætter barnet for minimal stråling. Dog er det vigtigt at undersøge inden du vælger en alarm – især hvis det er en af de billige modeller på markedet.

 

Natlys-funktion

Natlys-funktionen er især til gavn for dig som forælder, da den gør det lettere navigere rundt omkring i barnets værelse uden at skulle tænde for skarpt lys, hvilket kan forstyrre barnets søvn. Dette er særligt praktisk ved natspisning, bleskift eller trøst.

Natlyset skaber desuden en blid og dæmpet belysning i barnets værelse, hvilket kan skabe en beroligende atmosfære. Dette hjælper med at skabe tryghed og kan være med til at reducere uro hos barnet. Det blide natlys vil ikke forstyrre barnets søvn.

Hvorvidt det er vigtigt for dig, afhænger af hvor mørkt der er, hvor barnet sover, og om der evt. er en anden belysning på værelset.

 

Mulighed for tilkobling til internet

Flere babyalarmer har mulighed for tilkobling til internettet, hvilket kan give adgang til fjernovervågning. Ligeledes kan flere af disse alarmer bruges sammen med en babykamera-app. Nogle alarmer har tilmed mulighed for at gemme optagelserne online. Det kan være en fordel, hvis du f.eks. har behov for at vise nogle optagelser til sundhedsplejersken.

 

Design

Som de fleste andre gadgets vi ejer i dag, har designet selvfølgelig stor betydning. I de fleste babyalarmer er der tænkt over designet og at gøre brugervenligheden så nem og overskuelig som overhovedet mulig. Nogle alarmer har tilmed slet ikke behov for tilkobling eller noget, men kan blot bruges med det samme, de er købt.

Der er ingen tvivl om, at der er meget stor forskel på en Capidi babyalarm, Neonate babyalarm og en Nabby babyalarm i designet. Det er derfor op til dig at afgøre, hvilken model der passer bedst til jer rent designmæssigt.

 

Hvad koster en babyalarm?

Prisen på en babyalarm varierer betydeligt afhængigt af mærket, modellen og de funktioner, den tilbyder. Generelt set kan du finde babyalarmer inden for et bredt prisinterval, der passer til forskellige budgetter.

De mest enkle babyalarmer koster ikke mere end 200 til 500 kr., hvorimod de mere avancerede babyalarm med funktioner som temperaturmåling, tovejskommunikation og natlys koster mellem 800 og 2000 kr. Hvis du leder efter en billig babyalarm, skal du selvfølgelig være opmærksom på, hvilken kvalitet og hvilke funktioner du får for pengene.

Babyalarmer med kamera er som regel de dyreste, men der findes også modeller til under 1.000 kr. I disse babyalarmer er det især vigtigt at være opmærksom på kameraets kvalitet.

Hvis du har tålmodighed, kan du ofte finde nogle gode babyalarm tilbud i løbet af året og derved spare en del penge. Det kræver selvfølgelig, at du ikke har behov for alarmen nu og her, men at du har god tid til at lede efter de gode priser.

Forskellige typer af babyalarmer

  

Bør dit barn sove lur indenfor eller udenfor?

Nogle børn vil kun sove lur indenfor, mens andre børn sover bedst udenfor i deres barnevogn. Det kan derfor være meget forskelligt fra hjem til hjem, hvordan den eller de daglige lur(e) afvikles. Generelt set skal du lade dit barn sove, hvor det sover bedst, da det er med til at give dig den gladeste baby, hvilket påvirker dit overskud i hverdagen.

I norden har vi igennem mange generationer haft en tradition for at lade vores børn sove udenfor i al slags vejr. Det skyldes, at der er en række fordele forbundet ved at lade sit barn sove udendørs. Derfor vil vi tillade os at komme ind på de fordele, der er forbundet ved at lade barnet sove udendørs.

 

Fordele ved at lade barnet sove udendørs

Først og fremmest er det en fordel for barnet at sove ude, fordi det giver barnet mulighed for at indånde frisk luft, hvilket kan være gavnligt for åndedrætssystemet og den generelle sundhed. Hvis barnet sover udenfor i dagslys, kan det blive udsat for naturligt sollys, hvilket er en naturlig kilde til D-vitamin. D-vitamin er bl.a. vigtigt for knoglesundhed og immunsystemet. Samtidig kan en daglig eksponering for dagslys (selv når barnet sover) hjælpe barnet til at regulere dets døgnrytme og søvnmønstre.

Undersøgelser viser at børn får et bedre immunforsvar af at sove udenfor, ligesom udendørssøvn kan stimulere dets sanser. For nogle babyer virker det desuden betryggende at sove udendørs, fordi alle de naturlige lyde, der er når man er udenfor, har en beroligende effekt.

 

Vigtigt at tage højde for anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen

Det er vigtigt at være opmærksom på Sundhedsstyrelsens anbefalinger til, hvornår dit barn bør sove ude – og hvornår det frarådes. Først og fremmest er det vigtigt at kigge på barnet, da barnet mindst bør være 14 dage gammel og veje over sin fødselsvægt for at sove ude. Samtidig er det vigtigt at nævne, at det ikke anbefales at lade barnet sove udenfor i sin barnevogn, hvis det har feber.

Der kan ligeledes være vejrmæssige forhold der har betydning for, hvorvidt dit barn bør sove ude. Det anbefales ikke at lade dit barn sove udendørs, hvis temperaturen er under -10 grader, ligesom det heller ikke anbefales ved stærk tåge.

Så længe du overholder Sundhedsstyrelsens anbefaling for udendørssøvn bør du trygt kunne lade dit barn sove i barnevognen – selv om vinteren.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne