Bedside crib - Årets bedste bedside crib til babyer

Bedside crib – Årets 10 bedste bedside crib til babyer 2024

Vores favoritter
Babybay-Original-46x87cm

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Lionelo-Leonie-Cot-3-in-1-94.5x59cm

Vores andet valg

Gå direkte til den her »

BabyDan-Safe-Multi-Crib-57x97cm

Super god til prisen

Gå direkte til den her »

Tutti-Bambini-CoZee-Bedside-Crib-56x92cm

Flotteste design

Gå direkte til den her »

Indholdsfortegnelse

En bedside crib er en babyseng, der er designet til helt små børn. Den er tiltænkt forældre, der ønsker at have deres barn helt tæt på kombineret med at barnet sover i egen seng. En bedside crib består typisk af tre lukkede sider og én åben side, der vender mod forældre-sengen.

Med en bedside crib kan du nemt komme til barn i løbet af natten, når der er brug for det – uden at du behøver at skulle stå op ad sengen. Fordi barnet ikke ligger i forældre-sengen, kan du bedre få din nattesøvn, da du ikke skal frygte at lægge dig ovenpå barnet, mens du sover. Samtidig er der mange børn der ligger uroligt om natten, hvilket forstyrrer søvnen.

 

Søvn er et basalt behov for os alle

Alle ved hvor vigtigt det er at få sin søvn – og hvor udmattende det er, hvis du ikke får den søvn du har brug for. Derfor er det vigtigt at give dig og dit barn de bedste betingelser for en god nattesøvn. For mange forældre er en bedside crib et need-have-udstyr til den første tid, hvor det hele er nyt og usikkert.

Det er vigtigt at vælge den helt rette bedside crib der passer til jeres behov og hjem. Der findes mange forskellige modeller på markedet, der hver især har de noget forskelligt at byde på. Derfor har vi lavet denne bedside crib test guide, så I kan vælge den rette seng på et oplyst grundlag.

 

Find det bedste baby badekar til dit barn

I denne test har vi samlet en række af de bedste bedside cribs på markedet. Vi giver dig:

 • Et overskueligt og hurtigt overblik over bedside cribs på markedet samt en dybdegående beskrivelse af hvert enkelt produkt
 • En guide til hvordan du finder den bedste bedside crib til jeres nyfødte barn og hvilke parametre der kan have særlig betydning for valget. Vi giver også 6 grunde til, hvorfor det ikke er smart at have barnet sovende i forældrenes seng
   

Nedenfor har vi listet 13 forskellige bedside cribs til baby, så du kan finde det der passer hjem til jer.

Vores anbefaling

Babybay Original

Babybay-Original-46x87cm

Babybay Original bedside crib er en sikker og bekvem løsning til forældre, der ønsker at holde deres barn tæt om natten. Den trinløse højdejustering gør det nemt at tilpasse sengen til enhver forældres seng, og de justerbare beslag til at fastgøre babysengen til forældresengen sikrer en solid og stabil montering uden behov for værktøj.

 

Perfekt til det mindre hjem

Denne model er ideel til familier, der bor i mindre hjem. Orginal-modellen er lidt mindre end nogle af de andre bedside cribs fra samme brand, men stadig rummelig nok til at fungere indtil baby er omkring 9 måneder. Hvis du ønsker at lukke helt af for barnet, er det muligt at tilkøbe den sidste side til sengen.

 

Et børnemøbel der opfylder mange behov – og som er bæredygtigt på flere måder

Den afrundede form giver sengen et specielt og flot look, der samtidig skaber en hyggelig atmosfære for barnet. Når barnet er blevet for stor til at ligge i sengen, kan den nemt omdannes til en bænk eller et legebord. Det giver mulighed for at bruge møblet i længere tid og til flere behov, hvilket gør det til et bæredygtigt møbel.

Sengen har samtidig en imponerende kvalitet og gode sikkerhedsegenskaber. Den er produceret i bæredygtigt bøgetræ, der er godkendt efter forskrifterne. Desuden har bedside criben fra Babybay en bundplade med riller, der sørger for optimal luftcirkulation. Det giver bedre betingelser for en god søvn til dit barn.

 

Bedst i test bedside crib: Anbefalingerne er mange

Babybay Original bedside crib har igennem de seneste år modtaget flere priser og bliver desuden anbefalet af jordemødre og ammekonsulenter. Generelt er Babybay Original bedside crib meget oplagt som ammeseng, da der er nem tilgang til dit barn fra forældrenes seng, og der ingen mellemrum eller højdeforskel mellem barnets seng og forældrenes seng er. Alt i alt et meget godt bud på den bedste bedside crib til dit barn.

Vores andet valg

Lionelo Leonie Cot 3 in 1

Lionelo-Leonie-Cot-3-in-1-94.5x59cm

Lionelo Leonie bedside crib er en alsidig og praktisk løsning til forældre, der ønsker at sove tæt med deres nyfødte barn. Højdejusteringsmuligheden gør det nemt at tilpasse sengen til de fleste forældresenge, hvilket giver forældre mulighed for at opbygge et stærkt bånd med deres barn. Samtidig giver den nem adgang for pleje og omsorg om natten.

 

3-i-1 babyseng

Denne 3-i-1-babyseng fungerer både som en regulær fritstående barneseng, en bedside seng og en vugge, hvilket giver fleksibilitet til forskellige situationer og behov. Du kan ved hjælp af det bevægelige sidepanel bruge babysengen som en bedside crib med niveaufri adgang mellem babyseng og forældreseng. Sengen har 5 forskellige højdejusteringer, så du kan tilpasse den efter, hvad der passer til forældresengen. Samtidig gør de drejelige ben det nemt at omdanne sengen til en vugge.

 

Sikkerhed og komfort er i top

Sengen er udstyret med særlige sikkerhedsstropper, der sikrer en stabil fastgørelse til forældresengen. Samtidig finder du også en højdelås, der sikrer at sengen bliver i den ønskede højde. Med til sengen følger en madras i 3 cm tykkelse, der giver barnet den nødvendige komfort til at kunne slappe af.

 

Praktiske detaljer er afgørende

Der er flere praktiske detaljer i denne bedside crib, der gør den til en af vores klare favoritter i testen. Sengen er udstyret med låsbare hjul, der gør sengen nem at flytte fra rum til rum i hjemmet. Derudover følger der en praktisk sidelomme og en smart transporttaske, så I kan tage sengen med jer efter behov.

Super god til prisen

BabyDan Safe Multi Crib

BabyDan-Safe-Multi-Crib-57x97cm

BabyDan Safe Multi Crib er et imponerende 3-i-1-møbel, der giver høj tryghed og tilbyder stor alsidighed med sine forskellige indstillingsmuligheder. Denne seng er et rigtig godt bud på en funktionel bedside crib til en fornuftig pris.

 

Bedside crib med 3-i-1-funktion

I denne babyseng fra BabyDan får du både en regulær babyseng, bedside crib og kravlegård i ét møbel. Når barnet er helt lille og skal trøstes eller mades i løbet af natten, er det oplagt at bruge bedside crib-funktionen. Det gøres ved at åbne lynlåsen på den ene langside og folde siden ned, så der er niveaufri adgang fra forældresengen. Den justerbare højde på sengen gør det nemt at tilpasse sengen til en forældreseng på en højde mellem 58 cm og 68 cm.

Efterhånden som barnet vokser kan det være en fordel at lyne siden op, så barnet ikke kravler hen i forældresengen i løbet af natten. Når det er tid til leg, kan sengen nemt omdannes til en kravlegård, hvilket giver barnet et sikkert sted at udforske og lege. Dens lette vægt og låsbare hjul gør det nemt at flytte sengen rundt i hjemmet efter behov.

 

Flere lækre detaljer som bl.a. integreret myggenet

På sengen er et integreret myggenet, der beskytter mod insekter, når barnet sover. Myggenettet gør det nemmere at skabe et godt og behageligt sovemiljø om sommeren, da det muliggør at åbne vinduet i det værelse, hvor barnet sover.

Samtidig er det integrerede myggenet oplagt at bruge, hvis I tager sengen med på ferie til syden. Her er det også oplagt at bruge den medfølgende opbevaringspose til sengen.

BabyDan bedside crib fremstår med en vatteret madras, der giver god komfort til barnet.

Flotteste design

Tutti Bambini CoZee Bedside Crib

Tutti-Bambini-CoZee-Bedside-Crib-56x92cm

Tutti Bambini CoZee Bedside Crib er en innovativ og praktisk løsning til forældre, der ønsker at sove tæt på deres nyfødte baby og samtidig sikre en høj sikkerhed.

 

6 justeringshøjder og en skrående stilling

Den mest imponerende funktion ved CoZee Bedside Crib er dens indstillingsmuligheder. Med mulighed for justering i seks forskellige højder kan denne vugge tilpasses til enhver forældreseng, og den kan også fastgøres i en skrånende stilling for at hjælpe med fordøjelsen, reducere tilbageløb og forbedre barnets vejrtrækning under forkølelse.

Det bløde materiale på siderne og de åndbare netvinduer sikrer optimal luftcirkulation og giver forældrene mulighed for at holde øje med deres baby.

 

Lækre detaljer der gør sengen yderst komfortabel

Under selve vuggen er der en praktisk opbevaringsplads til opbevaring af barnets essentielle ting. Sengen kommer med en luksus-skummadras og en aftagelig, vaskbar sengerand, der begge er vigtige for at sikre en god komfort for babyen. Den lækre bedside crib fra Tutti Bambini har en fin størrelse og en lav vægt, der gør den nem at transportere. Og med den medfølgende rejsetaske bliver det ikke nemmere at tage sit barns seng med på farten – hvad enten det er en overnatning hos bedsteforældre eller en tur i sommerhus.

TiSsi Sophie Bedside Crib

TiSsi-Bedside-Crib-Basinet-45x82cm

TiSsi Sophie Bedside Crib er en skøn og funktionel løsning, der giver nærhed og tryghed for din baby fra den allerførste dag. En bedside crib som denne er med til at styrke båndet mellem forældre og barn og sikrer en roligere nattesøvn for alle.

 

Nem at tilpasse til forældresengen

Med TiSsi Sophie Bedside Crib får du ikke blot en babyseng, men en tryghedsbase, der tilpasses efter barnets behov. Sengen er udstyret med en justerbar bund, der gør det nemt at tilpasse sengen til forældresengen. Samtidig fungerer den ene langside som et låsegitter, der giver mulighed for at skifte mellem bedside crib og almindelig børneseng med blot to trin. Uanset højden på forældresengen, er TiSsi Sophie Bedside Crib designet til at passe perfekt ved siden af og sikrer optimal komfort for forældre, når barnet skal trøstes i løbet af natten.

 

Økologiske og slidstærke materialer

Sengen er fremstillet af massivt bøgetræ, hvilket bidrager til en god kvalitet og sikrer at den er langtidsholdbar. Samtidig kan du være helt tryg ved at lade dit barn bruge sengen, da den er produceret af økologiske, ufarlige materialer.

 

De praktiske detaljer er i orden

Sengen kommer med medfølgende hjul, der giver mulighed for nem flytning af sengen, så du har mulighed for at tilpasse TiSsi Sophie Bedside babyseng til jeres behov og livsstil. Samtidig giver det praktiske fastgørelsesbælte, der spændes til forældresengen, er høj stabilitet og tryghed, når sengen er i brug.

Sengen fås både i hvid, natur og koksgrå – og ligegyldigt hvad du vælger, er TiSsis side-by-side-seng et smukt og funktionelt valg som dit barns første seng.

Babybay Boxspring Comfort Plus Co-sleeper

Babybay-Boxspring-Comfort-Plus-Co-sleeper-bedside-crib-Varnished-2-56.5x96cm

Babybay Boxspring Comfort Plus er en fantastisk og bred bedside crib, der er velegnet til dig, der ønsker at have dit barn tæt på længere end de første seks måneder af barnets liv.

 

Baybays funktionelle og flotte detaljer

Alle Babybays bedside cribs fremstår i et meget elegant design med afrundede kanter. Samtidig har de en smart bundplade med riller, der giver optimal luftcirkulation for barnet. Det giver bedre betingelser for en god nattesøvn.

 

Men hvad er særligt ved Babybay Boxspring Comfort Plus?

Forskellen på denne bedside crib fra Babybay og mange af de andre modeller er, at denne seng både er bredere og længere, så dit barn kan bruge den helt til 14-måneders alderen. Samtidig kommer den med et integreret låsegitter, der ikke kan fjernes. Fordelen ved det integrerede gitter er, at det kan indstilles i flere niveauer alt efter, hvad der passer jer bedst. Det er altså kun muligt på denne model. På andre modeller, hvor gitteret købes separat, kan gitteret udelukkede monteres i samme højde som de andre sider på sengen.

Sengen er egnet til høje forældresenge.

Babybay Boxspring Bedside Crib

Babybay-Boxspring-Bed-54x94cm

Babybay Boxspring er en yderst populær bedside crib – og man forstår godt hvorfor. Ligesom Boxspring Comfort Plus er den både bred og lang, så den kan bruges til barnet er omkring 14 måneder.

 

Et velkendt brand indenfor bedside cribs

Vi har sagt det mange gange før: en Babybay bedside crib er både funktionel og lækker. Designet med de afrundede kanter er ikonisk og specielt for brandet. Og den smarte rillede bundplade giver optimal komfort og god luftcirkulation til en god nattesøvn.

 

Niveaufri adgang mellem forældreseng og barnets bedside crib

Med Babybay Boxspring Bedside Crib får du en babyseng, der giver niveaufri adgang fra forældresengen, så du nemt kan trøste, made og give dit barn tryghed i løbet af natten. Det er en befrielse som forælder ikke at skulle stå op ad sengen for at kunne nå sit barn. Og hvis du ammer, er det meget nemt at trække barnet til sig, så barnet kan få bryst.

 

Fastspændes nemt til forældresengen

Sengen spændes nemt fast til forældresengen ved hjælp af den specielt designede monteringsplade. For at fastgøre sengene mod hinanden er der hverken behov for værktøj eller andet, så det gøres ganske nemt.

Babybay Maxi Bedside Crib

Babybay Maxi Bed 54x94cm

Her får du endnu en seng fra Babybay i det klassiske og flotte design med afrundede kanter og rillet bundplade, der pryder ethvert hjem. Denne seng er ideel til den lave forældreseng med en højde på højst 53 cm.

 

Lav og bred

Babybay Maxi ligner på mange måder den prisvindende model fra samme brand, Babybay Original, hvilket betyder at den passer til de lave forældresenge. Forskellen mellem de to modeller ligger i bredden på sengen. Original-sengen har en bredde på 46 cm, hvorimod Maxi er noget bredere. Den er nemlig 54 cm, hvilket samtidig er en del bredere end de fleste andre modeller på markedet.

 

Størrelsen på Maxi giver flere muligheder

Størrelsen på en bedside crib har betydning for, hvor længe barnet kan bruge den, da de fleste børn bliver for store til at bruge sengen i løbet af de første 9 måneder. Babybay Maxi kan bruges helt til barnet er 14 måneder, hvilket altså er længe for en bedside crib – og længere end mange andre modeller på markedet.

For nogle familier er det uundværligt med en bedside crib det første år af barnets liv – og måske endnu længere. Måske skyldes behovet for en bedside crib, når barnet er over et år, at barnet har brug for trøst eller mad i løbet af natten, men det kan også blot være fordi forældrene ønsker deres barn tæt på for at skabe tryghed for barn såvel som for forældre.

TiSsi Maxi Boxspring Bedside Crib

TiSsi-Maxi-Boxspring-Bedside-Crib-56x96cm

TiSsi Maxi er en fantastisk løsning fra den allerførste dag af dit barns liv. Sengen giver tryghed fra allerførste gang barnet ligger i den og gør det nemmere at yde omsorg og nærhed om natten.

 

En seng i gode og holdbare materialer

Med TiSsi Maxi er du sikker på at får en seng af høj kvalitet og med lang holdbarhed, da den er fremstillet af massivt bøgetræ. Sengen kommer med en trinløs højdejustering, der gør det muligt at tilpasse bedside crib’en til en forældreseng på en højde fra 56 til 73 cm. Samtidig finder du fire transporthjul med bremser på sengen, hvilket gør det nemt og bekvemmeligt at flytte sengen fra rum til rum i hjemmet.

 

Åben eller lukket – du vælger selv

Med TiSsi Maxi kan du selv vælge om langsiden mod forældresengen skal være åben eller lukket, da sengen er udstyret med et låsegitter. Når barnet er helt lille, vil det ofte være oplagt, at siden er åben, så du nemt kan komme til barnet. Men efterhånden som barnet begynder at møve sig rundt kan det blive nødvendigt at lukke langsiden af, så den fungerer som en almindelig tremmeseng.

 

Navnet er ikke tilfældigt

Sengens navn ”Maxi” referer til sengens størrelse, der er større end TiSsis anden bedside crib kaldet ”Sophie” (som vi har anmeldt tidligere i denne bedside crib test). TiSsi Maxi har en bredere liggeflade, hvilket giver flere anvendelsesmuligheder og mulighed for at bruge sengen til barnet er lidt ældre.

BabyTrold Mini bed

BabyTrold-Mini-Bed-44.5x95.5cm

Babytrold er en dansk virksomhed med rødder helt tilbage til 1994. Virksomheden startede som en forretning med fokus på renovering af brugte barnevogne. I dag er BabyTrold meget mere end det og sælger babyudstyr indenfor stort set alle kategorier. En af disse kategorier er bedside cribs, hvor deres BabyTrold Bedside Crib er yderst oplagt som den første seng til det lille nyfødte barn.

 

Alsidig, brugervenlig og ikke mindst praktisk

En af de ting denne bedside crib gør sig bemærket på, er dens praktiske og stilfulde løsning, der tilbyder en behagelig og tryg søvnoplevelse for både forældre og baby i de første måneder af barnets liv. Med muligheden for at justere sengen i otte forskellige højder kan den nemt tilpasses mange forskellige forældresenge, hvilket gør den meget alsidig og brugervenlig.

 

Nærhed og tæt kontakt mellem forældre og baby

Den store fordel ved sådan en side-by-side-seng er evne til at skabe nærhed og tæt kontakt mellem forældre og barnet, selvom barnet sover i sin egen seng. Ved at montere sengen direkte på forældresengen kan du have dit barn lige ved siden af dig, så du let kan trøste, made og yde omsorg i løbet af natten.

 

Sengens design passer ind i de fleste hjem

Udover at fungere som en bedside crib, kan sengen også omdannes til en mini-tremmeseng, hvilket giver ekstra fleksibilitet og brugervenlighed. Designet af sengen gør desuden, at den passer ind i ethvert soveværelse, hvilket betyder at den ikke kun er funktionel, men også æstetisk tiltalende.

Maxi-Cosi Iora

Maxi-Cosi-Iora-55.4x96.4cm

Maxi-Cosi Iora er en sidebed til baby af høj kvalitet, der er designet til at skabe en tryg og behagelig søvnoplevelse for både baby og forældre. Med sit innovative design og premium-materialer giver denne seng både optimal komfort og super bekvemmelighed fra fødslen og op til 6 måneders alderen.

 

Meget alsidig og brugervenlig

Maxi-Cosi Iora har fem forskellige højdejusteringer og kan nemt tilpasses enhver forældreseng, hvilket gør det muligt for babyen at være tæt på sine forældre hele natten. Til forskel fra mange andre senge i denne bedside crib test er denne baby side bed nem at tage med på farten. Den kan let foldes sammen og så kommer den med en medfølgende transporttaske. Hvis I som familie ofte tager på overnatninger hos familien eller på ferie, er denne baby bedside crib derfor et yderst oplagt valg.

 

En vugge bedside crib

Til forskel fra mange andre bedside cribs kommer denne med en madras, der tilmed er virkelig behagelig for barnet at ligge på. Samtidig er sengen udstyret med en beroligende gyngefunktion der sikrer, at din baby sover fredeligt og behageligt.

 

Flere praktiske og komfortable detaljer

Under sengen finder du en smart opbevaringskurv til praktisk opbevaring af legetøj, bleer og hvad du ellers kan have brug for i løbet af natten. Det gør det nemt at have alt inden for rækkevidde. Sengen er fremstillet i EcoCare-materiale, der er fremstillet af genbrugsstoffer, der er med til at reducere miljøpåvirkningen. Samtidig er det nogle yderst åndbare materialer, der sikrer god og optimal ventilation for dit barn under søvnen.

BeKids Spoke Cot

Bekids-Spoke-Cot-66x126.4cm

BeKids Spoke tremmeseng er et fantastisk eksempel på nutidigt nordisk design, hvor funktionalitet og æstetik forenes på smukkeste vis. Designet af denne seng bærer tydeligt præg af fokus på at kombinere elegance og holdbarhed på en måde, der vil tiltale enhver forælder.

 

Meget solid og robust

Et af de mest fremtrædende ting ved BeKids Spoke tremmesengen er dens solide og holdbare konstruktion. Med massive egetræsdetaljer og en robust ramme er denne seng designet til at holde i mange år, hvilket gør den til en fremragende investering i barnets fremtidige søvnkomfort og sikkerhed. Hvis I køber denne seng, har I en babyseng til de første 3 år af barnets liv.

 

Flot og elegant design

Den integrerede sengehest sikrer en høj sikkerhed og tryghed, når barnet opholder sig i sengen, mens det nordiske udtryk giver sengen et tidløst og elegant udseende, der passer perfekt ind i ethvert moderne børneværelse.

 

En seng der er tilpasset barnets udviklingsstadier

Den justerbare bund giver mulighed for at tilpasse sengen til barnets forskellige udviklingsstadier, hvilket gør den ideel til brug fra spædbarnsfasen og op til 3-års alderen. Når bunden er hævet, er der nem adgang til babyen, mens den sænkede bund er beregnet til når barnet bliver større.

Når barnet er omkring 2 år er der mange forældre der efterspørger en seng med mulighed for at fjerne den ene langside, for at støtte barnets selvstændighed. Det er typisk også her at barnet vil begynde at klatre op ad tremmerne, hvorfor den fjernbare langside øger sikkerheden for barnet.

Det er ikke en klassisk bedside crib, men ikke desto mindre fortjener den en stemme blandt alle disse bedside crib reviews.

Troll Sun Bedside Crib

Troll Sun Bedside Crib er en klassisk løsning til forældre, der ønsker en babyseng med let adgang fra forældresengen. Det er først og fremmest en praktisk bedside crib med fokus på bekvemmelige detaljer.

 

Tilpasningsmulighederne er mange

Denne Troll bedside crib giver mulighed for at justere højden i hele ti forskellige positioner, så du er sikker på, at babysengen passer til forældresengen. Med denne mulighed får du mange justeringsmuligheder, der kan tilpasses barnets alder og udviklingstrin.

Det er desuden nemt at flytte sengen rundt i hjemmet takket være de smarte medfølgende hjul. Det gør det let for dig at have dit lille barn tæt på dig, uanset hvor end det er praktisk at have sengen stående.

 

En lille og kompakt babyseng

Sengens størrelse er lidt mindre end andre bedside cribs på markedet, men om ikke andet vil barnet føle sig tryg og afgrænset i sengen. Alt i alt er det en yderst brugbar seng, som langt de fleste nybagte forældre vil sætte pris på at have – især til de natlige opvågninger.

Din ultimative købsguide til den rette bedside crib til dit barn

I vores bedside crib reviews har vi præsenteret dig for en række forskellige side-by-side-senge. Hvis du stadig er i tvivl, hvilken seng du skal vælge, har vi lavet en købsguide til dig, så du kan blive hjulpet i den rigtige retning.

En bedside crib er for mange familier et uundværligt produkt den første tid, hvor man har brug for at være tæt på sit barn. Derfor er det også vigtigt at vælge den rette model, der passer til jeres behov og hjem. I denne købsguide vil vi komme ind på de overvejelser du bør gøre dig inden du vælger, hvilken seng du skal købe til dit barn.

 

Hvorfor købe en bedside crib?

Mens nogle nybagte forældre vælger at anskaffe sig en god tremmeseng til den første tid med deres nyfødte, er der andre familier, der benytter en bedside crib. Vi er klart fortaler for en bedside crib og hvis du spørger dem i jeres omgangskreds, der selv har bedside crib erfaringer er vi sikre på, at de også vil være fortaler for sådan en seng. Det skyldes først og fremmest at den giver meget nem adgang til dit barn den første tid, hvor alting er nyt og hvor barnet har mange opvågninger.

Når man snakker med småbørnsforældre, er noget af det mest opslidende ikke at få sin nattesøvn. Derfor er det vigtigt at indrette sit hjem efter, at nattesøvnen kan fungere bedst muligt lige fra starten af. Her er der mange familier der tyer til en bedside crib.

 

Hvad er en bedside crib?

En bedside crib er en lille babyseng med kun 3 tremmesider, som sikrer at barnet kan ligge trygt og afgrænset. Den 4. side (uden tremmer) vender mod forældrenes seng og giver niveaufri adgang mellem babyseng og forældreseng.

Med en bedside crib sover barnet i sin egen afgrænsede seng samtidig med at barnet er indenfor rækkevidde fra forældresengen. Det har den kæmpestore fordel, at man som forælder ikke skal rejse sig fra sengen i løbet af natten.

Bedside crib ved siden af forældreseng

 

Hvilken bedside crib bør du vælge?

Det er ikke nemt at vælge, hvilken seng man skal købe til sit barn, når der findes så mange valgmuligheder på markedet. Selvom din nabo eller vennepar har valgt en Leander bedside crib eller babysengen fra Babybay er det ikke sikkert, at det er den rigtige løsning for jer. Måske har I nogle andre behov og har derfor mere gavn af en Chicco bedside crib eller Moweo bedside crib. Det er i virkeligheden kun jer der ved det.

Hvilken bedside crib du skal vælge til dit barn, afhænger i høj grad af, hvordan jeres hjem er indrettet og hvilke behov I har. Vi har samlet en masse funktioner, der kan være værd at overveje inden I beslutter jer for modellen og læser vores bedside crib reviews.

Disse funktioner er:

 • Anbefalet alder og størrelse på sengen
 • Højde på forældreseng
 • Maks. belastning
 • Medfølgende madras og/eller sengerand
 • Niveaufri adgang
 • Indstillinger og anvendelsesmuligheder
 • Mulighed for at transportere sengen
 • Praktiske opbevaringsmuligheder
 • Bedside crib med hjul eller ej
 • Budget
 • Design og materialevalg

 

Anbefalet alder og størrelse på sengen

Det er først og fremmest vigtigt at se på den anbefalede alder, når du undersøger de forskellige muligheder. Det kan måske være svært at vide, hvor længe I vil have behov for en bedside crib, men måske har du en idé om det? I hver fald er der meget forskel herpå. Mens nogle senge er beregnet til 6 måneder, egner andre sig helt til barnet er over 1 år.

Den anbefalede alder afhænger i høj grad af størrelsen på sengen. Der er meget stor forskel på længden og bredden på de forskellige bedside babysenge. Her er det især længden der har stor betydning, da barnet vokser hurtigt de første måneder af sit liv.

 

Højde på forældreseng

Dette er meget essentielt, da højden på forældresengen kan være afgørende for, hvorvidt bedside cribben er egnet til jer. Det er nemlig meget forskelligt om de enkelte babysenge er egnede til høje eller lave forældresenge. Det afhænger af den enkelte sengs indstillingsmuligheder. Vær derfor på udkig efter en bedside crib der passer til højden på forældresengen, så det er forsvarligt.

Bedside crib i træ

 

Maks. belastning

Mens nogle bedside cribs har en høj belastningsevne, har andre babysenge en ret lav maks. belastning. Alle senge er konstrueret og godkendt til barnets vægt, så i realiteten burde dette ikke have en så stor indflydelse. Grunden til vi alligevel påpeger det, er fordi belastningsevnen fortæller noget om konstruktionen af sengen og dens holdbarhed. Med en seng med høj belastningsevne skal du ikke være nervøs for, om sengen er holdbar nok til at du læner dig ind til barnet med vægt på sengens bund. Det bør derfor være noget du er opmærksom på – især hvis barnet skal bruge den længere end de første 6 måneder.

 

Medfølgende madras og/eller sengerand

Det er altid en smagssag, hvorvidt madrassen og/eller sengerand bør være inkluderet, når man køber sin seng. Fordelen ved at madrassen er inkluderet er, at du ikke skal bøvle med at finde en der passer i størrelsen, da du er sikker på, at den er passende til netop den seng du er ved at købe.

Omvendt kan du, hvis ikke madrassen er inkluderet i prisen, selv vælge den madras, der er passende for dit barn. Man kan finde madrasser i mange varianter, der er fremstillet i forskellige materialer og som har vidt forskellige hårdheder. Derfor kan det nogle gange være en fordel selv at kunne vælge. Dog kan dette valg – for nogen – godt være ret overvældende og svært, da der generelt er mange beslutninger at tage, når man venter sig en lille en.

Det samme gør sig egentlig gældende med en sengerand. Desuden kommer sengerande med alverdens mønstre og designs, som mange forældre nyder selv at vælge, så det passer til deres hjem.
Det er også værd at gøre sig nogle overvejelser til madrasser i forhold til at finde et bedside crib lagen der passer, da nogle madrasser ikke er standardmål og derfor kræver at man køber producentens egne lagner.

Mor, baby og bedside crips af forskellige typer

 

Niveaufri adgang

Essensen af en bedside crib er, at der er niveaufri adgang mellem forældreseng og barnets seng. Alligevel findes der flere senge på markedet, der ikke tilbyder denne mulighed. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, hvorvidt den ene langside skal kunne tages ned eller helt af, sådan at der er nem adgang til barnet.

 

Indstillinger og anvendelsesmuligheder

Det er meget med forskel, hvor mange forskellige niveauer de enkelte bedside cribs kan indstilles i. Men nogle modeller kan indstilles i 4 forskellige højder kan andre indstilles i 8 forskellige. Det kan være en fordel at vælge en model med mange indstillingsmuligheder, så man er sikker på, at den passer til sengen. Dette gælder især, hvis sengen skal tages med på ferie. Hvis du har helt styr på højden af forældresengen, er det selvfølgelig blot at vælge en model, der kan indstilles i den rigtige højde.

Flere bedside cribs har andre anvendelsesmuligheder end blot at være en bedside crib. Nogle modeller kan omdannes til en kravlegård eller regulær tremmeseng, mens andre kan omformes til en bænk til legeværelset. Bedside cribs med flere anvendelsesmuligheder kan være en fordel at vælge – især hvis vi tager miljøet i forsvar. Disse møbler ofte vil have en længere relevans sammenlignet med modeller der udelukkende bruges som side-by-side-seng.

 

Mulighed for at transportere sengen

Hvis I er en familie, der ofte tager på udflugter eller besøger familie i den anden ende af landet, kan det være en fordel med en sammenklappelig bedside crib. Flere af modellerne giver mulighed for at folde side-by-side-sengen sammen og pakke den ned i en transporttaske, så den kan tages med – hvad enten i skal på ferie, besøge familie eller noget helt tredje. Dette giver mulighed for at give barnet samme tryghed og nærvær, selvom I skal sove et andet sted end hjemme. Det er derfor værd at tænke over, om det er en funktion der er vigtig for jeres familie.

 

Praktiske opbevaringsmuligheder

Flere af sengene giver mulighed for at have alle de vigtigste remedier til barnet tæt på, da de er udstyret med en praktisk opbevaringsløsning under sengen med plads til alt, hvad barnet har brug for. Nogle senge kommer også med en opbevaringsmulighed på sengens ene side, hvor der er en lomme til de vigtigste ting.

Det er især vigtigt at overveje, om det er vigtigt med opbevaringsmuligheder, hvis soveværelset er småt og det generelt kniber med pladsen til alle barnets nødvendigheder. Det kan også være du blot godt kan lide at have alle remedier til barnet tæt på i løbet af natten, så du ikke skal rejse dig fra sengen.

 

Bedside crib med hjul eller ej

Nogle side-by-side-senge giver mulighed for at flytte sengen rundt i huset takket være nogle smarte transporthjul. Hvis du har brug for at have barnets seng med rundt i huset, kan det være en fordel at vælge en seng, hvor det er muligt at montere hjul på.

 

Budget og en god bedside crib pris

Prisen har selvfølgelig altid en betydning, når man skal vælge den ene model fremfor den anden – det kan vi bare ikke komme udenom. Hvis det er en stor bedside crib er prisen ofte også i den høje enge, men det er selvfølgelig ikke altid tilfældet.

Du kan sagtens finde en billig bedside crib, der har en fornuftig kvalitet og fungerer efter hensigten, men hvis du ønsker en model med flere anvendelsesmuligheder og mange højdeindstillinger må du ofte se dig om efter de lidt dyrere modeller.

Hvis du har tålmodighed, kan det helt klar være en fordel at kigge efter gode bedside crib tilbud. Det er ofte op til lønudbetalingsdag, januarudsalg og børnepengedag du finder gode tilbud, men du kan også sagtens være heldig på andre tidspunkter.

 

Design og materialevalg

Der er meget forskel på de enkelte designs og materialevalg på de enkelte bedside cribs. Nogle er fremstillet i træ og fås i farver som hvid, natur og grå, mens andre modeller er fremstillet i en eller anden form for stof. Der er i og for sig ikke noget der er bedre end andet, men de forskellige materialevalg giver forskellige anvendelsesmuligheder. Du bør derfor vælge en model der har de krav og funktioner som I har brug for.

Bedside cribs i forskellige designs

 

Hvorfor bør man ikke have barnet liggende i forældresengen?

Der er flere potentielle risici forbundet med at have sit barn sovende i forældrenes seng, selvom det kan virke som en bekvem løsning for både barnet og forældrene. Vi har medtaget de vigtigste her:

 • Risiko for kvælning: Der er mange farer forbundet ved at ligge i sine forældres seng og nogle af de farer kan resultere i, at barnet kan blive kvalt – især hvis barnet er helt lille.
 • Risiko for at blive mast: Vi ved alle sammen, at man ikke helt er sig selv, når man sover. Derfor kan man (utilsigtet) komme til at vende sig om eller rulle over barnet, mens man sover, hvilket kan føre til at barnet ikke kan få luft. Dette er enhver forælders mareridt og ikke noget man har lyst til at opleve.
 • Risiko for krybning ud af sengen: Når barnet bliver mere aktiv og gerne vil udforske sin omgivelser, kan du risikere at barnet kryber eller falder ud af sengen og kommer til skade.
 • Risiko for overophedning: Når man sover tæt sammen, kan det hurtigt blive for varmt for barnet. Denne overophedning kan faktisk øge risikoen for pludselig spædbarnsdød, og det er derfor vigtigt at sikre en behagelig temperatur for barnet.
 • Søvnvaner: De fleste forældre, der har et barn sovende mellem sig, føler sig ikke veludhvilede om morgenen. Samtidig gør det det også sværere for barnet at udvikle sunde søvnvaner og lære at sove selvstændigt i sin egen seng, når barnet sover sammen med forældrene.
 • Privatliv: Endelig er der punktet om privatliv, der oftest ikke er så meget fokus på, når barnet er helt lille (naturligt nok). Men som forælder har man brug for tid til at genoplade sin batterier og have privatliv, hvilket kan være svært at opnå, hvis barnet sover i forældrenes seng. 

Alle ovenstående punkter taler selvfølgelig for, at du skal vælge en bedside crib til dit lille barn, så han/hun kan sove sikkert ved siden af dig/jer, men stadig på sin egen sikre og separate soveplads.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne