Årets bedste baby badekar - Den ultimative guide

Årets 10 bedste baby badekar 2024 – Den ultimative guide

Vores favoritter
Stokke-Flexi-Bath

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Twistshake badebalje

Vores andet valg

Gå direkte til den her »

BabyDan-Bebe-Jou-Badekar

Super god til prisen

Gå direkte til den her »

BabyDan-Foldable-Bath-100L

Flotteste design

Gå direkte til den her »

Bedste produkter

Indholdsfortegnelse

Med et baby badekar bliver det ingen sag at bade sit barn. Badekar til babyer og børn findes i mange varianter og modeller, og det kan derfor være lidt af en jungle at finde det rette valg til jer. Du kan blandt andet finde modeller, der er særlig praktisk til et nyfødt barn, der har brug for meget støtte. Men du kan også finde modeller af baby badekar, der er fordelagtige til de større børn på +4 år, der stadig elsker at bade i badebalje.

 

Baby badekar er et uundværligt produkt til det lille barn

Der findes mange produkter indenfor baby-kategorien og det kan være svært at skelne imellem, hvilke produkter der er henholdsvis need-to-have og nice-to-have. Et baby badekar er for de fleste forældre et ret uundværligt produkt – især når barnet er nyfødt og ikke kan sidde selv.

 

Find det bedste baby badekar til dit barn

I denne test guide har vi samlet en række af de bedste baby badekar på markedet. Vi giver dig:

 • Et overskueligt og hurtigt overblik over baby badekar på markedet samt en dybdegående beskrivelse af hvert enkelt produkt
 • En guide til hvordan du finder det bedste badekar til baby og hvilke parametre der kan have særlig betydning for dit valg. Vi giver dig også et indblik i de positive indvirkninger det har på barnet, når det bades.
   

Nedenfor har vi listet 10 forskellige babykar til baby, så du kan finde det der passer hjem til jer.

Se også vores guides til:

Vores anbefaling

Stokke Flexi Bath

Stokke-Flexi-Bath

Stokke Flexi Bath er et fremragende bud på det bedste baby badekar for babyer og små børn. Badekarret kombinerer et praktisk design med høj funktionalitet, hvilket gør det til en klar favorit i vores baby badekar test guide.

 

Et foldbart og praktisk design i dette baby badekar

Det foldbare design gør det nemt at transportere Stokke Flexi Bath, hvilket gør det ideelt til både hjemmebrug og rejser. Samtidig giver det praktiske design mulighed for at spare plads, hvilket er en stor fordel for familier med begrænset badeværelsesplads.

Badekarret består af en skridsikker bund, der gør det trygt og sikkert for barnet at bade uden nogen risiko for at glide eller falde. Det øger sikkerheden under det rutinemæssige bad, hvor barnet (efterhånden som det bliver mere trygt ved vandet) vil prøve grænser af.

 

Varmesensor der indikerer en behagelig badevandstemperatur

En særlig funktion, der skiller dette badekar ud fra mange andre modeller på markedet, er den smarte prop med varmesensor, som skifter farve for at indikere, når vandet nærmer sig en behagelig temperatur. Funktionen gør det nemmere for forældre at sikre, at vandet altid er behageligt for barnet. For at optimere dit barns badeoplevelse, mens det er helt spædt, er det mulig at kombinere badekarret med Flexi Bath Newborn Support. Det er et sæde, der giver ekstra støtte til nyfødte. Længere nede i denne artikel kan du læse vores anmeldelse af en sampak-løsning med Stokke Flexi Bath + Newborn Support.

 

Baby badekar produceret med barnet i fokus

Stokke Flexi Bath er produceret med omtanke for barnets sundhed. Det indebærer at badekarret er fremstillet uden brug af skadelige stoffer som tungmetaller, ftalater, formaldehyd og BPA. Dette faktum er med til at give dig som forælder en stor tryghed og tillid produktet.

Alt i alt er der ingen tvivl om, at Stokke Flexi Bath lever op til de funktioner og praktiske løsninger man forventer af et badekar til sin baby.

Vores andet valg

Twistshake Badebalje

Twistshake badebalje

Badekarret fra det populære brand Twistshake er en moderne og praktisk løsning, der tilføjer både stil og funktionalitet til din babys badetid. Med sit flotte design og sikre materialer er baby badekarret en pålidelig følgesvend fra dit barn er nyfødt til tumling.

 

Fornuftig størrelse og praktisk design

Med en kapacitet på 30 liter giver dette badekar tilstrækkelig plads til en behagelig og afslappende badeoplevelse for et lille barn såvel som et barn på 2-3 år. Det er ideelt til daglig brug derhjemme eller til ferier, hvilket gør det til et alsidigt og praktisk valg for de travle forældre.

En af de fremragende funktioner ved Twistshake baby badekar er dets foldbare design, som gør det nemt at opbevare og transportere. Det er derfor ideelt til hjemmet med begrænset plads eller til jer, der ofte er på farten. Samtidig er det udstyret med skridsikre gummiben og en skridsikker måtte. Det sikrer stabilitet og sikkerhed under brug og gør det mere komfortabelt som forældre at bade sit barn.

 

Gode materialer i baby badekar er afgørende

Endnu et parameter, der er værd at fremhæve ved badekarret, er materialevalget. Badekarret er naturligvis fremstillet i giftfrie materialer, og er derfor fri for de skadelige stoffer som BPA, PVC og ftalater. Som forælder kan du derfor have ro i sindet, når du bader dit barn.

Designet med kombinationen af den pastelgrå og hvide farve er kendetegnet ved mange af Twistshakes produkter. Den flotte grå unisex-nuance giver et moderne og stilfuldt touch til ethvert badeværelse.

Alt i alt er badekarret fra Twistshake en oplagt mulighed for jer, der mangler et badekar til den lille. 

Tip: Hvis du påtænker at bruge badekarret til et nyfødt barn, kan det dog være en god idé at tilkøbe en spædbarnsindsats, så du ikke selv skal holde barnet med hænderne under hele badet.

Super god til prisen

BabyDan Bebé-jou Badekar

BabyDan-Bebe-Jou-Badekar

BabyDan Bébé-jou badekarret fremstår i klassisk design og giver både komfort og rummelighed under badningen. Samtidig fås badekarret til en meget fornuftig pris, hvor alle forældre kan være med.

 

Praktisk og funktionelt design

BabyDan Bebé-jou badekarret er en uundværlig tilføjelse til ethvert badeværelse. Badekarret har en praktisk bundprop, der gør det nemt at tømme efter brug. Bundproppen gør det tilmed nemt og hygiejnisk at vedligeholde badekarret. Samtidig er dette baby badekar designet med rummelighed og funktionalitet for øje. Det ses ved, at størrelsen på badebaljen giver den tilstrækkelige plads til at din baby kan ligge eller sidde behageligt under badet.

 

En ikke-sundhedsskadelig fremstilling er afgørende

Det er altid vigtigt, at de materialer der bruges til fremstilling af produkter til hjemmet, ikke er skadelige – men når produkterne er til vores små vidundere, er det endnu vigtigere. Med dette baby badekar fra BabyDan er du sikret en 100% børnevenlig fremstilling, da badekarret er fri for PVC.

Ligesom de fleste andre badekar på markedet er denne variant mulig at anvende allerede fra fødslen af, hvilket gør det til et ideelt valg for nybagte forældre, der ønsker en sikker og behagelig badeløsning til deres baby. Det anbefales dog at tilkøbe en badestol for optimal komfort, hvis dit barn er 6 måneder eller yngre.

Flotteste design

BabyDan Foldbart baby badekar 100 l

BabyDan-Foldable-Bath-100L

Dette foldbare badekar fra BabyDan er et yderst rummeligt et af slagsen. Det har både praktiske og komfortable løsninger, der gør til badetiden sjovere og hyggeligere for barnet såvel som forældrerne.

 

Minimalistisk og moderne design med pladsbesparende opbevaringsløsning

Det foldbare BabyDan-badekar kommer i et minimalistisk hvidt plastdesign med grå gummi-detaljer, der giver et moderne og tidløst udseende. Designet er ligeledes med til at gøre badekarret let at rengøre og vedligeholde. Den foldbare løsning gør karret yderst pladsbesparende og med muligheden for at gemme det væk, når det ikke er i brug. Det er især ideelt på badeværelser med begrænset plads. De skridsikre fødder under karret sikrer desuden en god stabilitet under brug, hvilket er en vigtig sikkerhedsfunktion.

 

Farveskiftende bundprop

I badekarret finder du en farveskiftende bundprop, der viser dig om vandet har den rette temperatur til at bade. Det gør det let for dig som forældre at sikre, at vandet føles behageligt for den lille.

 

Stor rummelighed

Karret har en imponerende rummelighed på hele 100 liter vand, hvilket giver masser af plads til den sjove badetid. Det er væsentlig mere kapacitet end mange andre baby badekar på markedet. Det har den fordel, at du kan bruge badekarret fra fødslen og helt op til barnet er ca. 6 år. Til sammenligning kan de fleste andre badekar bruges til barnet er 2-4 år, hvorefter barnet er vokset ud af karrets størrelse.

 

Medfølgende skammel

Der medfølger desuden en praktisk skammel, der giver god støtte til større børn, der selv vil gå op i badekarret. BabyDan foldbart badekar er lavet af PP+PTE, og er naturligvis fri for ftalater og tungmetaller, hvilket sikrer en sund og sikker badeoplevelse.

Stokke Flexi Bath X-Large

Stokke-Flexi-Bath-X-Large

Stokke Flexi Bath X-Large er en imponerende opgradering af det klassiske Flexi Bath fra samme brand. Forskellen på de to modeller er, at Stokke Flexi Bath X-Large tilbyder endnu mere plads til din lilles badetid.

 

Økonomisk og praktisk valg til det voksende barn

Med Stokke Flexi Bath X-Large behøver du ikke at bekymre dig om at skulle investere i et nyt badekar, når dit barn vokser, hvilket gør det til et økonomisk og praktisk valg for forældre. Med sin rummelige størrelse har badekarret evne til at rumme børn op til ca. 6 år. Derfor er dette badekar en ideel løsning til voksende børn, der stadig nyder deres badetid i badekar.

Badekarret er stort nok til at rumme flere børn ad gangen. Så hvis dine børn godt kan lide at bade sammen, er det en god løsning for jer. Samtidig kan det stadig passe ind i de fleste badekar og brusekabiner, hvilket giver ekstra bekvemmelighed og fleksibilitet.

 

Stokkes unikke design

Badekarrene fra Stokke har et meget unikt design, der er fremstillet med øje for at være let at folde sammen, så du nemt kan opbevare. Badekarret er desuden let at transportere og kan derfor nemt komme med, når familien skal på ferie.

Baby badekarret har en skridsikker bund og en varmefølsom prop, der øger sikkerheden og komforten under badetid. Disse funktioner giver ekstra ro i sindet, når det kommer til at sikre en behagelig og sikker badeoplevelse for dit barn.

BabyDan SafeSplash Babybadesæt

BabyDan-SafeSplash-Babybadesaet

BabyDan SafeSplash babybadesæt er en praktisk løsning og giver en behagelig badeoplevelse for dit barn – helt fra barnet er nyfødt.

 

Komfortabel løsning for både forældre og barn

Med en høj funktionalitet og fokus på sikkerhed tilbyder dette baby badekar med stativ en komplet løsning til en god badetid, der imødekommer behov hos både forældre og barnet. Sættet indeholder et folde badekar til baby på 30 liter, der nemt foldes sammen for praktisk opbevaring. Badekarret er stort og rummeligt nok til at skabe en god badeoplevelse for barnet.

Med til badekarret følger et badekarstativ, der ligeledes kan foldes sammen for nem opbevaring. Uden et badekarstativ er det nødvendigt at sidde på gulvet eller bøje sig ned, når barnet skal bades, da badekarret i så fald vil være placeret på gulvet. Derfor er badekarstativet virkelig smart og praktisk, da det giver forældrene bedre arbejdsforhold til at bade den lille baby.

Selvom du har et lille badeværelse, kan det være praktisk at vælge dette badesæt fra BabyDan, da det er nemt at finde opbevaringsplads til grundet den foldbare funktion.

 

Medfølgende badestol giver bedre interaktion med barnet

En anden fremragende funktion ved dette babybadesæt er den medfølgende badestol, der gør det muligt at have begge hænder fri til at interagere med dit barn. Dette er især nyttigt, når den lille bandit laver pludselige bevægelser i vandet eller godt kan lige at pludre løs.

 

En behagelig badeoplevelse for barnet er alfa og omega

Badekarret er udstyret med en særdeles smart bundprop, der skifter farve ved 37 grader. Den sørger på den måde for at gøre det nemt at se, at vandet altid har den rette temperatur. Det er især vigtigt hos de helt små børn, der ikke selv kan regulere varmen i kroppen.

Sættet fremstår selvfølgelige uden brug af PVC, ftalater og andre skadelige stoffer, så du trygt og sikkert kan bade dit barn.

BiBaBad Flexi Baby badekar 70-90 cm

BiBaBad-Flexi-70-90cm

Bibabad badekarret er den ideelle løsning til børnefamilier, der ønsker en praktisk og pladsbesparende mulighed, når den lille skal bades. Med et smart og praktisk design tilbyder Bibabad en behagelig og sikker badeoplevelse for børn fra nyfødt til ca. 8 år.

 

Perfekt at have med på ferie

Bibabad er et sammenklappeligt baby badekar, der er perfekt til små hjem med begrænset plads. Selvom mange badekar markedsføres på at kunne bruges på ferier, er dette badekar i sandhed en meget praktisk løsning til familier, der har behov for at have et badekar med i sommerhus eller på ferie. Når badekarret er slået sammen, fylder det ikke det store og kan sagtens være i en bil.

 

Baby badekar i justerbar størrelse

Badekarret består af en justerbar ramme af let, rustfri aluminium, der gør badekarret let at justere i størrelsen efter behov. Højden på badekarret kan justeres fra 35 til 45 cm ligesom længde og bredde kan justeres fra 70 til 90 cm. Den tilhørende pose med skridsikker bund er let at rengøre og kan vaskes i maskinen ved 60°C, hvilket sikrer en hygiejnisk badeoplevelse for dit barn. Den praktiske bundprop i badekarret gør det desuden let at tømme badekarret efter brug.

 

Baby badekar, der kan bruges til flere børn samtidig

Bibabadet kan (som vi har været inde på) bruges de første mange år af barnets liv – men det kan mere end det. Hvis du har flere børn, kan de nemlig bade samtidig, da der sagtens kan være to børn i karret uden der mangler plads. Det gør det til en yderst praktisk løsning til familier med flere børn under 8 år.

Stokke Flexi Bath + nyfødtindsats

Stokke-Flexi-Bath-Bundle-Tub-with-Support

Stokke Flexi Bath er et funktionelt og lækkert baby badekar, som vi har beskrevet som nr. 1 i denne test. Men her får du en sampak, hvori der foruden badekarret også er en babyindsats til nyfødte.

 

Et uundværligt produkt

Det er ret uundværligt for de fleste forældre at have en badestol. Som forældre kan det være rart at have begge hænder fri til at lege med barnet. Det gør også badeoplevelsen mere komfortabel for forældre såvel som barn.

Badekarret med badestol kan bruges fra barnet er nyfødt og de følgende 6 måneder. Derefter bruges badekarret uden babyindsatsen, hvilket gør badekarret brugbart til barnet er 4 år.

Skip Hop Moby Baby Badekar

Skip-Hop-Moby-Smart-Sling-3-Stage-Baby-Tub

Skip Hop Moby baby badekar er en innovativ og funktionel løsning til babybadning, der tilpasser sig dit barns udviklingstrin. Badekarret følger dit barn gennem tre forskellige stadier, hvor det støtter på det niveau der er behov for.

 

Justerbar babyindsats

Den helt store fordel ved Skip Hop Moby-badekarret er den justerbare badeindsats, der består af dobbelt net-stof med bløde kanter. Indsatsen kan tilpasses i to positioner. Den første giver støtte til hele babyens krop, hvilket er nødvendigt, når barnet er helt lille. Den anden tilpasses til en behagelig pude, der støtter barnet, når det vil sidde selv, men ikke helt har styrken til det. Når barnet kan sidde selv, kan indsatsen nemt fjernes, hvilket gør badekarret endnu mere rummeligt og funktionelt.

 

Praktiske detaljer og et innovativt design

Der findes flere praktiske detaljer i dette badekar, som gør det bekvemmeligt at have med at gøre i hverdagen. Du finder bl.a. en krog til ophæng og en aftagelig bundprop, der gør det nemt at tømme badekarret.

Skip Hop Moby baby badekar har et innovativt og børnevenligt design, der gør det lidt sjovere for barnet at tage et bad. Badekarret fås i forskellige farver. Desuden er Skip Hop Moby-badekarret fri for PVC og ftalater, hvilket sikrer en sikker badoplevelse for dit barn.

Shnuggle Baby Badekar

Shnuggle-Baby-Bath

Shnuggle Baby Badekar er et prisvindende badekar, der er designet med fokus på komfort for både forældre og barn. Badekarret tilbyder en behagelig og afslappet badeoplevelse, der gør det sjovt for barnet at bade.

 

Indbygget nyfødt-sæde

Et af de fremragende funktioner ved Shnuggle Baby Badekar er dets smarte design med en indbygget nyfødt-sæde. Sædet giver støtte til selv den mindste baby i oprejst stilling. Derudover fremmer sædet en mere behagelig og sikker badeposition for barnet og gør badetiden mere behagelig og sjov for babyen.

 

Fokus på komfort for barnet

Badekarret er udstyret med et blødt skumryglæn, der giver god komfort. Samtidig finder du en anti-skrid beskyttelse på undersiden, der sikrer at barnet sidder mere stabilt i badekarret. Du finder desuden en tydelig afmærkning på indersiden af badekarret, så du nemt kan fylde den rette mængde vand i karret.

 

Baby badekar kan bruges det første år af barnets liv

Shnuggle Baby Badekar er naturligvis fremstillet af giftfri polypropylen og er fri for BPA og phthalater. Samlet set tilbyder badekarret en behagelig og sjov badeoplevelse fra barnet er nyfødt og op til barnet er 12 måneder.

Din ultimative købsguide til det rette baby badekar til dit barn

I test guiden har vi præsenteret dig for en række forskellige baby badekar. Hvis du stadig er i tvivl, hvilket badekar du skal vælge, har vi lavet en købsguide til dig, så du kan blive hjulpet i den rigtige retning.

Et badekar til hjemmets mindste beboer er for mange et uundværligt produkt. Derfor er det også vigtigt at vælge den rette model, der passer til jeres behov og hjem. I denne købsguide vil vi komme ind på de overvejelser du bør gøre dig indenfor du vælger, hvilket baby badekar du skal købe til dit barn.

Udvalg af baby badekar

 

Hvorfor købe et baby badekar?

Et baby badekar er uden tvivl den nemmeste måde at bade dit barn på – hvad enten det er nyfødt eller 2 år. Med en spædbarnsindsats, som du kan bruge i de fleste baby badekar, er det meget nemt at bade det nyfødte barn. Men også når barnet kan sidde selv, er det en fordel med et badekar. Her kan dit barn bruge timevis på forskellige vandlege og lade fantasien styrer tiden.

 

Hvilket baby badekar bør du vælge?

Det er ikke nemt at vælge, hvilket baby badekar man skal købe, når der findes så mange valgmuligheder på markedet. Selvom din nabo eller vennepar har valgt et Stokke Flexi Bath, er det ikke sikkert, at det er den rigtige løsning for jer. Måske har I nogle andre behov og har derfor brug for et BibaBad Flexi i stedet for. Det er i virkeligheden kun jer der ved det.

Hvilket baby badekar du skal vælge til dit barn, afhænger i høj grad af, hvordan jeres dagligdag fungerer og hvilke behov I har. Vi har samlet en masse funktioner, der kan være værd at overveje inden I beslutter jer for modellen.

Disse funktioner er:

 • Volumen og størrelse
 • Alder på barnet
 • Mulighed for at folde badekarret sammen efter brug
 • Skridsikker bund
 • Bundprop eller ej
 • Medfølgende badestol til baby badekar
 • Temperaturindikator eller ej

 

Volumen og størrelse

Der er meget forskel på størrelsen af de enkelte baby badekar. Det giver selvfølgelig sig selv, at de mindste badekar er til de mindre børn, hvorimod de større badekar er til de større børn. Ikke desto mindre er det vigtigt at tænke over, hvor meget plads du har i brusenichen kontra dit barns alder, så I kan finde den rette model.

I nogle badekar er der endda plads til flere børn samtidig, hvilket kan være en fordel, hvis du har flere børn og de gerne vil bade sammen.

Baby badekar i forskellige størrelser

 

Alder på barnet

Et barns behov ændrer sig over tid og derfor vil det have forskellige behov under badning. Mens barnet er helt lille, er det særligt behovet for støtte der er i fokus. Når barnet kan sidde stabilt selv, er det noget andet, der begynder at vægte. Nu er der mere fokus på leg og fantasi, og det skal der være plads til i badekarret.

Mens nogle badekar egner sig mest til det nyfødte barn, er der andre der egner sig mere til det større barn. Derfor er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser om, hvilket stadie dit barn er på nu og hvor længe du påtænker, at barnet skal bruge badekarret. Det har nemlig stor betydning for, hvilket badekar du skal kigge efter.

 

Mulighed for at folde badekarret sammen efter brug

Med et foldbart badekar til baby er det muligt at købe et badekar selvom pladsen er træng. Det kan være en kæmpe udfordring i mindre hjem at få plads til et badekar, da de godt kan fylde en del – særligt hvis det er et badekar til større børn. Derfor har mange modeller den fremragende egenskab at kunne foldes sammen.

Der er dog meget forskel på, hvor meget badekarret kan foldes sammen. Det er derfor vigtigt at være klar på, hvor badekarret skal være opbevaret, når det ikke er i brug, hvis pladsen er træng.

 

Skridsikker bund

Flere badekar fås med en skridsikker bund, hvilket hjælper dit barn til at stå fast på bunden, så det ikke får hovedet under. Generelt er det en fordel med et skridsikkert underlag, da det ikke kan gøre noget negativt for badeoplevelsen, men i stedet kan være med til at øge sikkerheden under badningen.

 

Bundprop eller ej

Det er meget en smagssag, om det er vigtigt med en bundprop eller ej. De fleste vil nok synes, at det er en fordel med en bundprop, da det i så fald er nemmere at fjerne vandet efter brug. Omvendt kan det være, at badekarret ikke kan stå i brusenichen, men skal stå et andet sted, hvor det ikke er muligt at lede vandet vha. bundproppen. I så fald kan det være en fordel med en badebalje til baby uden bundprop, så barnet ikke ved en fejl får hevet i proppen.

 

Medfølgende badestol til baby badekar

Flere badekar har en indsats til spædbørn, der gør det mere komfortabelt og sikkert at bade den lille. Uden en badestol kan det være fysisk krævende for forældrene at bade sit nyfødte barn, da det kræver at barnet holdes under hele badningen.

Tit og ofte kan man tilkøbe en spædbandsindsats til det badekar man har, men man kan også vælge at købe badekar og badestol i en sampak, hvor man er sikker på, at det passer sammen. Det er selvfølgelig kun relevant, hvis dit barn er 6 måneder eller derunder.

 

Temperaturindikator eller ej

På nogle badekar er der en temperaturindikator, der viser om vandet har den perfekte badevandstemperatur for barnet. Når helt små børn skal bade, skal temperaturen i vandet helst ligge på kropstemperatur, hvilket ca. er 37 grader. Det skyldes at barnet ikke selv kan regulere sin temperatur.

Når barnet bliver større, bliver kroppen bedre til at regulere sig. Det betyder selvfølgelig, at en temperaturindikator ikke har lige så stor betydning, desto ældre barnet bliver. Hvorvidt du skal vælge et baby badekar med temperaturindikator afhænger derfor af, hvor stort et barn du har.

 

Hvad koster et baby badekar?

Prisen på et børnebadekar afhænger af flere faktorer, men overordnet set spænder prisen mellem alt fra få hundrede kroner til tusinde kroner. De fleste baby badekar koster et sted mellem 400 og 500 kr. Prisen afhænger først og fremmest af, hvilke af ovenstående funktioner badekarret besidder, men det afhænger også af kvalitet og brand.

Indenfor babyudstyr betaler man ofte også lidt, hvis det er et kendt brand, der står bag produktet. Ofte betyder det dog, at produktet er produceret sundhedsmæssigt forsvarligt, hvilket er vigtigt, når det er produkter til vores børn.

Forskellige typer baby badekar

 

Badekar vs. brusebad

De fleste forældre med små børn ønsker, at deres baby bader i et badekar, fordi det er nemmere at have styr på barnet på denne måde – samtidig med at det aflaster forældrene mest muligt. I takt med at barnet bliver større, vil spørgsmålet om, hvorvidt dit barn bør bade i badekar eller brusebad, nok melde sig.

I forhold til det spørgsmål er det først og fremmest vigtigt at nævne, at det rigtige valg afhænger af barnet, dets grænser og generelle tryghed ved vand. For nogle børn er det overvældende at bade i et brusebad og det har derfor selv et ønske om at bade i badekar, mens det for andre børn er sjovest med brusebad. Det kan i høj grad også afhænge af, hvor glad dit barn er for at få vand i hovedet under badning.

Samtidig spiller barnets alder ind i forbindelse med, at barnets behov for leg og fantasi ændrer sig over tid. De fleste børn vil gerne have legetøj med i bad og alt efter hvad der interesserer barnet, kan det spille ind, om badekar eller brusebad er den rigtige beslutning for jer.

Generelt er badning og tilvænningen til vand et ret vigtigt aspekt i et barns liv, da det har mange fordele forbundet med sig. Det vil vi komme ind på nedenfor. Nogle af disse fordele spiller en særlig rolle, når barnet bader i et badekar.

 

Hvorfor er det godt for børn at bade?

I forlængelse af vores test guide er det også vigtigt at være klar over og oplyst om, hvad badning egentlig kan bidrage med for dit barn – udover den hygiejniske faktor selvfølgelig. At bade i vand har nemlig mange andre positive indvirkninger på dit barn, som kan have betydning for dit barns udvikling.

 • Fysisk udvikling: Først og fremmest giver badning mulighed for, at barnet kan udforske sine kropsbevægelser og motoriske færdigheder. Det er også muligt for barnet at træne arm- og benbevægelser samt generelt at styrke musklerne under badningen (især i badekar). Det er en ret vigtig færdighed, da musklerne bruges i alle henseender og derfor betyder det meget, hvordan vi arbejder med at styrke vores barns muskulære færdigheder.
 • Sociale interaktioner: Badetiden er en tid, hvor forældre og barn kan knytte bånd og nyde hinandens selskab, da der er fuldt fokus på badesituationen. Derfor er der ofte en masse positive interaktioner tilknyttet badet forælder og barn imellem – ligesom det også er muligt at udforske barnets fantasi og leg.
 • Afslapning: Et bad kan være beroligende og afslappende for barnet. Det gælder især, hvis det indgår som en del af aftenrutinen eller putteritualet, som det også kaldet. Et bad inden sengetid kan nogle gangen hjælpe barnet til at sove bedre og falde hurtigere i søvn.
 • Sensorisk oplevelse: Badning involverer forskellige sensoriske stimuleringer. Først og fremmest bliver sanserne aktiveret så snart barnet føler vandets temperatur og tekstur. Det er også en sensorisk oplevelse at høre lyden af vandet og kan være beroligende, når barnets ører er under vandet. Disse sensoriske erfaringer er vigtige for børns udvikling og forståelse af verden omkring dem.
 • Tryghed ved vand: At bade (i badekar) har en stor betydning for barnets forhold til vand. Først og fremmest giver det barnet en tryghed i, at vand ikke er farligt og at der ikke sker noget ved at få vand i hovedet. Hvis barnet er trygt ved vand, kan det ligeledes have en stor fordel senere i livet, når barnet skal lære at svømme. Det handler nemlig i stort omfang om tilvænningen til vand, som i den grad styrkes, når barnet bader (i badekar).
   

Badning har mange positive indvirkninger på kroppen – både fysisk og psykisk. Derfor bidrager regelmæssig badning til dit barns generelle velbefindende, foruden det selvfølgelig er en vigtig del af den daglige plejerutine. Mange af ovenstående punkter bliver endda mere fremtrædende i et badekar (fremfor brusebad), da mange af fordelene ved badning opstår, når barnets krop er fuldstændig omgivet af vand.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne